Knåda med degkrokar och tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen är smidig. Smält smöret och tillsätt must och öl, låt bli 37 grader fingervarmt. Vält upp på mjölat bakbord och knåda lätt, dela degen i 2 bitar. 1 dl öl. 2-4 dl vetemjöl
Forma till avlånga limpor och lägg med skarven neråt på en bricka som du mjölar med vetemjöl. 200 g vetemjöl. 200 g öl, gärna mörkt. 560 g vetemjöl. 200 g vetemjöl. 200 g öl, gärna mörkt. 560 g vetemjöl
Kolla om du behöver tillsätta lite vatten eller mjöl om degen är för hård eller lös. Vill du istället ha avlånga limpor som jag gjort är det bara att följa bildbeskrivningen nedanför
Strö över lite mjöl och jäs, övertäckt med bakduk, i 40-45 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora bitar. 5 l porter eller mörkt öl. 400 g vetemjöl
Lägg i en brödform eller mjölad jäskorg. 2 burkar öl. 2 dl grahamsmjöl. 2 dl rågmjöl. ca 900 g vetemjöl. 2 burkar öl. 2 dl grahamsmjöl. 2 dl rågmjöl. ca 900 g vetemjöl
Rör i honungen, ölen, yoghurten, och lingonsylten. Stjälp upp limpan och låt den svalna något på galler och linda sedan in den i en bakduk för att svalna helt
Värm vattnet tills det är ganska varmt och häll i ölen så att vätskan blir fingervarm. Lös upp jästen med vätskan blanda i övriga ingredienser och arbeta ihop degen och låt jäsa 1 timma