Öl limpa recept

Mustig limpa

Mustig limpa

Knåda med degkrokar och tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen är smidig. Smält smöret och tillsätt must och öl, låt bli 37 grader fingervarmt. Vält upp på mjölat bakbord och knåda lätt, dela degen i 2 bitar. 1 dl öl. 2-4 dl vetemjöl
Grovt dinkelbröd med öl, honung & russin

Grovt dinkelbröd med öl, honung & russin

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och vänd lätt degen till en limpa. Vi var ute och vandrade och kom hem med en påse grovt dinkelmjöl av alla saker
Valborgsbröd med cheddar, öl och rostad svedjeråg

Valborgsbröd med cheddar, öl och rostad svedjeråg

Forma till avlånga limpor och lägg med skarven neråt på en bricka som du mjölar med vetemjöl. 200 g vetemjöl. 200 g öl, gärna mörkt. 560 g vetemjöl. 200 g vetemjöl. 200 g öl, gärna mörkt. 560 g vetemjöl
Godaste vörtbrödet

Godaste vörtbrödet

Kolla om du behöver tillsätta lite vatten eller mjöl om degen är för hård eller lös. Vill du istället ha avlånga limpor som jag gjort är det bara att följa bildbeskrivningen nedanför
Saftigt Råg & Russinbröd - Matjesröra - Recept

Saftigt Råg & Russinbröd - Matjesröra - Recept

Blanda kryddor, salt, bikarbonat, russin och mjölsorterna. Tillsätt filmjölk, sirap och smält smör. 1 lit filmjölk. 3 dl grovt rågmjöl. en kall öl passar bra till detta 2 limpor. 1 lit filmjölk
Vörtbröd

Vörtbröd

Först ut var den saffransdoftande fisk- och räksoppan som ni fick receptet på häromdagen, som sedan följdes av ett besök på Lisebergs julmarknad
Vörtbröd

Vörtbröd

Som vätska stod det lättöl eller vatten. Jag skojade till det med en burk starkjulöl. Hade det med starkjulölen att göra
Julbröd

Julbröd

Stjälp upp limpan och låt den kallna. 2 dl grovt rågmjöl5 dl vetemjöl1 msk malda pomeransskal2 tsk bikarbonat1 tsk salt1 dl russin2 dl porter eller mörkt öl2 dl gräddfil2 msk sirap1/2 dl rårörda lingon. 1 st 2 dl grovt rågmjöl
Vörtbröd

Vörtbröd

25g Jäst 25g Smör 3dl Julmust eller mörkt öl 1 dl Kessella naturell 1/2 dl Mörk sirap90 g Vörtmix 1 tsk salt 5 dl Rågsikt 5 - 6 dl Vetemjöl special. Tillsätt sedan mjölerna och arbeta ihop degen under 10 minuter
Kryddigt julbröd

Kryddigt julbröd

Strö över lite mjöl och jäs, övertäckt med bakduk, i 40-45 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora bitar. 5 l porter eller mörkt öl. 400 g vetemjöl
Snabba vörtbrödet

Snabba vörtbrödet

Rör i öl, yoghurt, sirap, russin och lingon. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk, 2 dl grovt rågmjöl. 4 dl vetemjöl. 2 dl lättöl
Ölbröd

Ölbröd

Lägg i en brödform eller mjölad jäskorg. 2 burkar öl. 2 dl grahamsmjöl. 2 dl rågmjöl. ca 900 g vetemjöl. 2 burkar öl. 2 dl grahamsmjöl. 2 dl rågmjöl. ca 900 g vetemjöl
Ölbröd

Ölbröd

Bakade ett ölbröd. Detta behövs till en limpa. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt öl, honung, det smälta smöret
Vörtbröd i lerkruka

Vörtbröd i lerkruka

Smula jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma degspadet, kryddor och de båda rågmjölssorterna
Nykterhet och Raw Biscotti

Nykterhet och Raw Biscotti

Så många vanor var förknippade med ett glas vin eller en öl. Forma en avlång limpa på ett bakplåtspapper (eller torkpapper)
Kryddigt vörtbröd

Kryddigt vörtbröd

Rör i honungen, ölen, yoghurten, och lingonsylten. Stjälp upp limpan och låt den svalna något på galler och linda sedan in den i en bakduk för att svalna helt
Öllimpa 2st

Öllimpa 2st

Värm vattnet tills det är ganska varmt och häll i ölen så att vätskan blir fingervarm. Lös upp jästen med vätskan blanda i övriga ingredienser och arbeta ihop degen och låt jäsa 1 timma