Olof hällde öl i en värmetålig form som fick grilla tillsammans med fläskkarrén under lock, för att den skulle stå där och avge lite trevliga, aromatiska ångor
Om du väljer öl så satsa på en smakrik ale, gärna med lite beska. Ni som läst mig tidigare vet ju redan att grisen är det godaste djuret (det är laxen som är det ondaste) men det tål att påpekas igen och igen
Mjölkfri. Mjölkproteinfri. Perfekt som snacks till ölen. Ett stycke kött från gris brukar finns i 1-kilosbitar och större till facila priser. Inte som tjälknöl, på låg värme (här), utan på 200 grader direkt, som vanligt (här)
Den säljs på burk och det är viktigt att du köper den som ligger i saltlag "in brine", lagen hälls av och sedan sköljer du frukten och pillar bort de vita kärnorna som du ser lite här och var
Till grytan, och förrätten, bjöd vi öl med och utan alkohol, vatten och vitt vin. Detta är ett experiment signerat herr Mårtensson, ett experiment som han lagat till med både lammbog och, som i lördags, griskinder och båda tyckte vi att dom smakade lika gott
vetemjöl. Man har alltså inte släpat en gris över hela gårdsplanen. Doppa bollarna först i vispat ägg och sedan i mjöl och stek i olja tills gyllenbruna
Är den torr, så späd på med lite vatten till, eller varför inte lite öl. 1 kg gris eller vildsvin, helst karré eller annan fet del. 1 kg gris eller vildsvin, helst karré eller annan fet del
Hacka baconet och lägg i kastrullen tillsammans med pressad vitlök, råsocker, sambal oelek, vinäger, sirap, öl och den hela rosmarinkvisten och låt detta sjuda på låg temperatur en timme
Visst – det tog nog två timmar att svänga ihop – men det är ju roligt medan man gör det (man hackar, dricker öl, hackar lite mer, tar en klunk öl, steker lite, tar en klunk öl osv)