Ångkokt recept

Ångkokta dumplings

Ångkokta dumplings

Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Ångkokt fisk i asiatisk bambukokare

Ångkokt fisk i asiatisk bambukokare

Blanda ihop marinaden och snitta fisken så att marinaden tränger in och låt ligga i en plastpåse i minst 30 minuter gärna längre
Ångkokta musslor

Ångkokta musslor

Kolla att musslorna är levande, d v s att skalsköldarna är slutna. Fräs 1 hackad lök, 1 hackad vitlöksklyfta och 2 msk grovhackad persilja i en stor gryta med 2 msk rapsolja
Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångad torsk600 g torskrygg, skuren i 4 bitar 20 g smör salt. 1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt

Ångkokt torsk

Ångkokad torsk, det låter verkligen skittrist, men vi gillar att ångkoka saker så när vi såg det här receptet i LagaLätt så var det klart att vi skulle testa
Ångkokta degknyten med fläskfärsfyllning

Ångkokta degknyten med fläskfärsfyllning

Idag har jag ätit asiatiska ångkokta små degknyten fyllda med fläskfärs. Min mammas kompis brukade göra såna åt oss när vi var små och det var alltid lika uppskattat , så grymt goda
Ångkokt sedan citronstekt potatis

Ångkokt sedan citronstekt potatis

Många är utan anledning rädda för att använda tryckkokare. Förr var tryckkokarna otympliga åbäken. Idag finns moderna tryckkokare med hög prestanda och idiotsäkra säkerhetsventiler och de är trycktestade