Ångkokt vin recept

Ångkokta musslor

Ångkokta musslor

Tillsätt 1 dl vitt vin och 2 dl vatten och koka upp. 1 dl vitt vin. Kolla att musslorna är levande, d v s att skalsköldarna är slutna
Ångkokt sparris med hollandaisesås

Ångkokt sparris med hollandaisesås

Servera direkt på ångkokt sparris. Vispa samman ägg och vin i bunken tills det börjar tjockna, vispa vidare i smöret, litet i taget, det skall bildas en majonnäsliknande sås, tag av från värmen innan du vispat i allt smör
Ångkokt torsk med pumpapuré

Ångkokt torsk med pumpapuré

I glaset/vintips. Även till detta recept har vi glädjen att kunna överlämna ordet till Andreas för vintips, tack
Inkokt eller ångkokt? Lax i Crock-Pot!

Inkokt eller ångkokt? Lax i Crock-Pot!

Häll i vatten och vin/ättika. Om laxen blev inkokt eller ångkokt råder det delade meningar om, resultatet blev i alla fall smaskens
Räksoppa med ångkokt torskrygg och sparris

Räksoppa med ångkokt torskrygg och sparris

Soppan får extra god smak genom att jag kokat av räkskalen med vitt vin. 2½ dl torrt vitt vin - eller matlagningsvin. Slå på vin, täck med lock och låt småkoka 10 minuter. 2½ dl torrt vitt vin - eller matlagningsvin

Älggryta med bacon och steklök

ångkokt brysselkål. Om det berodde på älgen, det lite väl lyxiga vinet att egentligen hälla i en gryta, rotfrukterna eller sällskapet låter jag vara osagt
Toskansk krämig lax med vitlök

Toskansk krämig lax med vitlök

Häll i vitt vin och reducera något. 12 msk torrt vitt vin Använd inte ett sött vitt vin. 1Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker
Lergrytan invigd… gott! :)

Lergrytan invigd… gott! :)

Servera gärna med lite klyftade tomater och ett broccolimos (recept här –>) eller ångkokt broccoli. Avsluta med att hälla över vinet

Färsk torsk på risottobädd

Och färsk ångkokt sparris med massor av tuggmutstånd. Tillsätt rödbeta och ris, fräs och häll på vinet
Sommarmiddag

Sommarmiddag

Den blev sååå god, nästan som ångkokt. Jag hade hittat ett mousserat rosévin bland det tillfälliga sortimenten på gröna skylten som vi testade
En recension av Ramen-Ya i Göteborg

En recension av Ramen-Ya i Göteborg

För er som vill försvinna en stund in i japanska smaker och värma er med en härlig nudelsoppa eller njuta av riktigt mört kött i en ångkokt vetebulle borde besöka Ramen-Ya med en gång
Beer can chicken!

Beer can chicken!

Min kyckling blev så klart mör efter att både har legat i rimlag och blivit som ångkokt inifrån samtidigt som den stektes