Servera direkt på ångkokt sparris. Vispa samman ägg och vin i bunken tills det börjar tjockna, vispa vidare i smöret, litet i taget, det skall bildas en majonnäsliknande sås, tag av från värmen innan du vispat i allt smör
Soppan får extra god smak genom att jag kokat av räkskalen med vitt vin. 2½ dl torrt vitt vin - eller matlagningsvin. Slå på vin, täck med lock och låt småkoka 10 minuter. 2½ dl torrt vitt vin - eller matlagningsvin
ångkokt brysselkål. Om det berodde på älgen, det lite väl lyxiga vinet att egentligen hälla i en gryta, rotfrukterna eller sällskapet låter jag vara osagt
För er som vill försvinna en stund in i japanska smaker och värma er med en härlig nudelsoppa eller njuta av riktigt mört kött i en ångkokt vetebulle borde besöka Ramen-Ya med en gång
Jag utgick från ett recept hos Alicia med lite småändringar så som vitt vin istället för rött (eftersom det var det jag hade hemma) samt mindre vatten (10 dl) och en extra buljongtärning