Ångbåtsbiff recept

Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

K. l. a. s. i. k. m. t. r. ä. ,. b. f. e. d. o. v. ö. y. c. h. u. g. n. p. J. å. (. ). S. j. x. U. R. G. O. V. Ö. P. 1. 0. L. 2. T. ½. A. F. E. -. t l
Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

Skala löken och skär den i hela, inte alltför tunna ringar. Låt 1 msk smör bli nätt och jämnt ljusbrunt i en stekpanna
Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

4 skivor nötkött av ryggbiff, ca en och en halv cm tjocka. 13-5 st gula och röda lökar. 12 msk smör. 10,5 tsk salt
Ångbåtsbiff à la Norrskär

Ångbåtsbiff à la Norrskär

ryggbiffar av god kvalitet. 1potatis. 1rödlök, skivad. 1gula lökar, skivade. 1purjolök, skivad. 1vitt vin. 1japansk soja
Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

4 skivor nötkött av ryggbiff [ca 1,5 cm tjocka] 3-5 gula och rödlök 2 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm strösocker 1 dl köttbuljong 2 dl kalvfond 1 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar, nymalen
Ångbåtsbiff - Biff anno 1926

Ångbåtsbiff - Biff anno 1926

Skär köttet i 3 cm tjocka skivor och bulta det på bägge sidor med en köttklubba. Salta och peppra. Bryn smör och stek köttet hastigt i het panna
Ångbåtsbiff ♥

Ångbåtsbiff ♥

Hittar du den idag är det kanske under beteckningen ångbåtsbiff. Kommer du ihåg hur en gammaldags biff med lök smakade

Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff smakar extra gott på en ångbåt i skärgården, men igår lagade jag biffen i mitt kök och den blev lika god, kanske berodde det på köttet
Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

Skala och skiva löken. Bryn den i stekpannan. Minska värmen, låt lökensteka långsamt och bli mjuk. Häll på buljong