Riset var egentligen en blandning av överblivet jasminris och basmatiris. Att ånga eller steka det är de bästa sätten att få några dagar gammalt ris att bli gott igen
Nästan allt vattnet ska ha ångat bort. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris. 1kokt potatis eller risSkär lövbiffen i centimeterbreda strimlor
Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Därefter börjar du med risottokastrullen. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess riset blandat sig väl med löken och känns torrt
Blanda i ris och saffran, höj värmen, tillsätt vinet och rör om tills det mesta av vinet ångat bort. Fortsätt att koka tills riset är mjukt men har lite tuggmotstånd
Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Därefter börjar du med risottokastrullen. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa ytterligare någon minut till dess riset blandat sig väl med löken och känns torrt
Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Risotto. Sedan börjar du med risotton. Tillsätt risen, höj värmen och fräs ytterligare någon minut tills det känns torrt
Stek tills vätskan helt ångat bort. Kanske den godaste och krämigaste risotto jag ätit. Smakerna rökig aubergine, frisk citron och färsk basilika gör en helt grym risotto som aldrig blir långtråkig och enformig
Stek svampen tills den mesta vätskan ångat bort. Servera med ris och kokta ärtor. 34 och jag ska duscha, fixa allt inför imorgon inkl förbereda för frukostfika med min väninna, tillika frisör
) Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Risotto, grundrecept. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess riset blandat sig väl med löken och känns torrt
Fräs svampen i en gryta med tjock botten tills det mesta av vätskan i den ångats bort. ris och vin. När all buljong kokats in i riset ska det vara klart och lite lätt ”al dente”