4 5 dl vatten ca 350 g torskfilé (MSC-märkt) 75 g smör rå blomkål att riva över finrivet skal av 1 citron Rimning 8 dl vatten 3/4 dl salt finrivet skal av 1 citron Lägg till i inköpslistan
Ingredienser 3-4 portioner, ca 30 minuter Snabbrimmad torsk 375 g torskfilé eller torskrygg. Ingredienser 3-4 portioner, ca 30 minuter Snabbrimmad torsk 375 g torskfilé eller torskrygg
600 g torsk. Häll hett vatten över gräslöken i en sil, pressa ur vätskan och sila. Vispa upp crème fraiche med elvisp och vänd försiktigt ner cirka ½ deciliter av den gröna vätskan
Idag serverades det ångadtorsk ihop med skirat smör, ägghack och polkabetor. Torsken ugnskokades med salt, vitpeppar, vitpepparkorn och lagerblad till 52 grader i ugnen
Servings. 4 (varmrätt). Cook Time. 20 Min. Ångad lax med sotad knipplök, friterad äggula och. 4. 15 Min. Grillad tonfisk med vitlök, tomat, kapris och oliver
Ångadtorsk med räkor, ägg, pepparrot och skirat smör. ca 300 g torsk (2 lagom stora filéer, helst av rygg). Jesper Taube, pepparrot, räkor, smör, torsk 2 portioner). ca 300 g torsk (2 lagom stora filéer, helst av rygg)
Vi severade torskryggen med blomkålsskum, brynt blomkål och en varm. Ångkokt torskrygg. 4 X 180g torskrygg. Salta fisken runt om, lägg fisken i silen/durkslaget och sätt i en digitaltermometer i en av torskryggarna, ställ i termometern på 48 grader och lägg på ett lock. När fisken nått sin kärntemoeratur på 48 grader lyft upp torsken och lägg på ett hushållspapper, håll varmt. 180g torskrygg
Servera med valfria tillbehör, t ex kokt potatis (eller ångad broccoli och blomkål för lågkolhydratsätare), det skirade smöret, ägghacket och/eller färskriven pepparrot
Kosten då bestod enbart av torsk och räkor. Men nu handlar det om min egen tillagade torsk. Ångadtorskfilé med parmesansås och dillkokt potatis stod det på lunchmenyn