Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Stek strömmingen vackert brun i smöret. Varva strömmingen i en större kruka eller bunke med rödlöken, moroten, repad dill, kryddorna
Rensa och skölj och bena ur strömmingen. 1 kg strömming. hacka dillen, salta och peppra och lägg ihop fileerna 2och2 med dill emellan vänd dem i ströbröd och stek i smör
Lägg upp strömmingarna på var sin tallrik. Ge lagen ett uppkok och kyl innan strömmingarna läggs i. 400 g strömmingsflundror läggs ihop med dill emellan, bröas med ströbröd och steks. 1–2 paket färdig ättiksströmming (1 paket = 160 g strömming)
Låt strömmingarna stå i kylskåpet till nästa dag. 12 stekta strömmingsflundror. Varva de nystekta fiskarna med strimlade soltorkade tomater, purjo, citrongräs och persiljeblad i en skål