Jag älskar soppor men inte just ärtsoppa… Varför just ärtsoppa på torsdagar. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre med inte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
Grön ärtsoppamed vitt vin och kräftstjärtar. Det slutade i alla fall med att vi stannade hemma. Varm smörgåstårta har jag inte gjort på länge och jag blev så sugen på något enkelt att laga som inte krävde så mycket tankeverksamhet
Den sista veckan har varit väldigt kall och vad är då inte bättre att värma sig med än ärtsoppa. Att varm punsch har blivit ett klassiskt tillbehör till ärtsoppa, tros vara för att den sades minska värdespänningarna, vilket kan vara bra när du ätit ärtsoppa
Häll upp i varma tallrikar och toppa med crème fraiche och några räkor. Mixa soppan med stavmixer eller i en kannmixer och smaka av med salt och peppar
Den stora fördelen medärtsoppa, förutom att den är mättande god, är att det är riktigt billig mat. Servera soppan het, tillsammans med senap och gärna lite varm punch