Mät upp vatten i en kastrull och lägg i avrunna ärter, lök, fläsk, purjolökoch färsk timjan. Vispa upp ärtsoppanmed en ballongvisp för att få bort skalbitar
Häll av blötläggningsvattnet och eventuella skal och annat skrofs som flutit upp. Tänk på att fläsket är salt så smaka av soppan när den är klar med ev mer salt
Lägg nu i det rimmade fläsket, den hela gula lökenoch saltet. Ärtsoppamedfläsk är en svensk klassiker och som av tradition serveras oftast på torsdagar, så även hos oss även om vi oftast också äter soppa på måndagar men då lite lättare soppor
Dock icke denna eleganta sommarvariant som är lätt och rolig att laga och som med sin mjuka smak illustrerar att ärtsoppa faktiskt kan avnjutas grön istället för gul ochmed räkor och pepparrot istället för fläskoch senap
Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna. Servera soppan med senap. Ta upp fläsketoch skär det i tärningar och lägg tillbaka i soppan