Kul med recepten på paketen också. Förutom att jag hade i fläsk i den gula då. Smält smöret i en kastrull och fräs lök, ingefära och timjan någon minut
Smaksätt med salt, timjan och ingefära. Lite tidskrävande är det ju och kräver lite förberedelser med att lägga ärtorna i blöt dagen före, men annars är det absolut inget hokus pokus
Idag ville vi ha ärtsoppa och våfflor. Smaka av med salt, peppar och lite senap. Jag la dock till skivat fläsk då jag tycker att fläsket både förhöjer smaken och ger högre mättnadskänsla
Smaksätt med salt, timjan, mejram och ingefära. Späd med vatten vid behov. Häll ärter, vatten, fläsk, lök, salt och buljongtärningen i en stor kastrull
Gula ärter förknippar de flesta nog med den klassiska svenska husmansrätten ärtsoppamedfläsk, som än idag på många lunchrestauranger serveras traditionsenligt varje torsdag
Smaksätt med salt, timjan, mejram och ingefära. Späd med vatten vid behov. Häll ärter, vatten, fläsk, lök, salt och buljongtärningen i en stor kastrull