varm punsch. Servering varm punsch grov senap. Servera med varm punsch och grov senap 500 g torkade gula ärter. 300 g rimmad fläsklägg på ben. 150 g rimmat fläsk. 150 g varmrökt fläsk med svål. 500 g torkade gula ärter 1 persiljerot 1 gul lök 4-5 kryddnejlikor 2 lagerblad 1 bouquet garni (1 bit purjolök, timjan, persilja och lagerblad) 300 g rimmad fläsklägg på ben 150 g rimmat fläsk 150 g varmrökt fläsk med svål salt och svartpeppar från kvarn
Att varm punsch har blivit ett klassiskt tillbehör till ärtsoppa, tros vara för att den sades minska värdespänningarna, vilket kan vara bra när du ätit ärtsoppa
Och eventuellt varm punsch därtill. 300 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 200 g rå fläsk- eller köttkorv. Lägg även i fläsket och låt sjuda under lock tills ärterna är mjuka, cirka 1 ½ timme. ➥ Lägg ner den råa fläsk- eller köttkorven efter 1 timme. 300 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 200 g rå fläsk- eller köttkorv