Blanda vätskan i en kastrull och låt bubbla på svag värme en stund till smakerna gifter sig bra. Salta, peppra och smaka av efter hand så att du inte överkryddar
Många middagar jag lagar blir lite "koka soppa på en spik" då jag vet vilken grundråvara jag ska använda (ofta redan bestämt på morgonen för att ta ut och tina) men bestämmer mig egentligen inte för vad jag ska laga förrän jag väl öppnar kylskåpet
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Tillsätt ärterna och löken. Låt sjuda 10 minuter. Mixa till en slät soppa med stavmixer eller passera ärterna genom en sil
Bakad lax med ärtpuré. Smaker från det brittiska köket. TILL 4st personer. LAXEN4st laxfiléer, färskaOlivolja1st citron, saften och skalet2st scharlottenlökar, tunt skivadeFlingsaltSvartpeppar
Stekt fisk med kokt potatis & grön ärtpuré 4 portPotatis till 4 personer600 gr valfri fisk1 ägg2 msk vetemjölsalt & pepparsmör250 g frysta ärtor1 vitlöksklyfta1 dl creme fraiche1 dl parmesanost salt & pepparSkala potatisen och koka den
På mina två kvadrat så blir påskalammet enkelt och framförallt grillat. Pappa brukar alltid servera en ärtpuré med mynta till lammet och här är min egen variant
Igår gjorde jag lax till lunch och jag som inte äter ärtor köpte med min frysta ärtor hem ifrån affären på morgonen för jag tänkte att det skulle vara gott helt plötsligt ha ha
Nej minsann vet ni vad, nu går skam på torra land. Här går köket och fyller hela 7 år och så glömmer vi helt bort fyllerårsdagen i villervallan här hemma, pinsamt är bara förnamnet