Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
Print Ärtpesto Personer. 4-6 Ingredienser 3 dl gröna ärtor 2 dl riven pecorino ½ - 1 kruka färsk basilika 50 g solroskärnor 1 vitlöksklyfta ½ dl kallpressad olivolja Salt och svartpeppar Tillagning Riv pecorino på den grövsta sidan av rivjärnet
Den här ärtpeston gjorde jag häromdagen och serverade till torsk, riktigt god och så här gör du. Vanlig pesto med basilika är ju verkligen jättegott och enkelt att göra själv
Jag har länge varit ett stort fan av pesto och när jag i somras fick smaka på ärtpesto kände jag att det verkligen var något jag måste prova mig på själv
Först ut blir ett som följde efter det att jag mixat min ärtpesto. In i ugnen åket en liten form fylld med skivade cocktailtomater, olivolja, flingsalt och svartpeppar toppat med en blandning av 2 matskedar ricotta och 1 1/2 matsked ärtpesto