Ärtor getost recept

Ljuvlig ärtpasta med getost

Ljuvlig ärtpasta med getost

Gröna sköna ärtor. Findus perfekt skördade ärtor är en räddare hela året. Ganska likt något av våra tidigare, men den här gången smaksatte jag med smör och lät bland annat en del av ärtorna vara hela

Lammfärsbugare med Getost

krossade ärtor med mynta. lammburgare med getost. Blanda ärtorna med vitlök, olja, mynta och citronsaft. Skär getosten i fyra skivor
#3 GRÖNA ÄRTOR (30 dagar grönsaker)

#3 GRÖNA ÄRTOR (30 dagar grönsaker)

Små och söta är gröna ärtor många barns favoritgrönsak och för de som inte gillar dem så handlar det oftast om att man har blivit serverad ärtorna fel – överkokta
Serranorullar med getostkräm

Serranorullar med getostkräm

Till förrätt gjorde vi dessa serranorullar med getostkräm och åt tillsammans med oliver och vitt vin
Piggvar med getostsås och gröna ärter

Piggvar med getostsås och gröna ärter

Servera med potatismos och gröna ärtor. Smält getosten i blandningen, koka det hela under omröring tills osten smält, tillsätt buljong och Gruyère

Nobelmenyn Vardagsrummet 2012

Välj riktigt fina, små, delikatessärtor och red soppbasen med lite idealmjöl innan ärtorna mixas i. Grönärtssoppa med getostcrème toppad med vaktelägg och salvia
Oxfilé och rödbetor

Oxfilé och rödbetor

Dela rödbetorna i klyftor och sockerärtorna på snedden. Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcréme
Några goda, matiga tilltugg till skumpa

Några goda, matiga tilltugg till skumpa

Rostad kavring med rödbeta och getost. Lägg en skiva getost utan kant på varje brödskiva, sedan rödbeta och avslutningsvis lite honung
Snabb snabbare – smördegspizza!

Snabb snabbare – smördegspizza!

Strö över grönsaker och skivad getost. Vegetariskt chevré, fest på rester, getost, rödbetor, recept, romanescokål, smördeg, sommar, sparris, vår, vegetariskt smördegsplattor (ca en per person om det är huvudrätt)

Ogräsligt gott!

Pricka den i botten med en gaffel och lägg en bit bakplåtspapper i botten på degen och okokta bönor eller ärtor för att tynga ner botten
Grön ärtsoppa med ingefära och getostkräm

Grön ärtsoppa med ingefära och getostkräm

600g frysta gröna ärtor. Lägg ner löken och ärtorna och låt koka under lock i ca 5 min. Servera med bröd och en getostkräm ( getost blandat med kesella/creme fraiche) 4 port. 600g frysta gröna ärtor

Gremolata kyckling

Häll slutligen ner ärtorna. Servera ovanpå pastan och strö över pinjenötter och smulad getost. Jag hade inga pinjenötter eller getost hemma men det blir gott ändå, hade lite solrosfrön på toppen i alla fall