Gröna sköna ärtor. Findus perfekt skördade ärtor är en räddare hela året. Ganska likt något av våra tidigare, men den här gången smaksatte jag med smör och lät bland annat en del av ärtorna vara hela
Dela getosten i 8 bitar. 100 gram getost. 150 gram gröna ärtor. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Salta och peppra karrén, Stek karrén i smör i en het panna, sänk värmen
Små och söta är gröna ärtor många barns favoritgrönsak och för de som inte gillar dem så handlar det oftast om att man har blivit serverad ärtorna fel – överkokta
Crème Ninon, soppa på gröna ärtor och mousserande vin, är en given kandidat. Chèvre chaud med apelsin är getost som gratinerats på en skiva baguette, serveras med sallad och apelsinskivor
Välj riktigt fina, små, delikatessärtor och red soppbasen med lite idealmjöl innan ärtorna mixas i. Grönärtssoppa med getostcrème toppad med vaktelägg och salvia
Strö över grönsaker och skivad getost. Vegetariskt chevré, fest på rester, getost, rödbetor, recept, romanescokål, smördeg, sommar, sparris, vår, vegetariskt smördegsplattor (ca en per person om det är huvudrätt)
600g frysta gröna ärtor. Lägg ner löken och ärtorna och låt koka under lock i ca 5 min. Servera med bröd och en getostkräm ( getost blandat med kesella/creme fraiche) 4 port. 600g frysta gröna ärtor
Mixa de nykokta avsvalnade ärtorna i en matberedare. TipsToppingen till en ärtpannkaka kan man verkligen laborera med och i princip allt funkar, t ex gravad eller rökt lax, någon god charkuteri eller rent av rödbetor och getost
Häll slutligen ner ärtorna. Servera ovanpå pastan och strö över pinjenötter och smulad getost. Jag hade inga pinjenötter eller getost hemma men det blir gott ändå, hade lite solrosfrön på toppen i alla fall