Ingredienser Portioner. 4 250 g torkade gula ärter 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk finhackad persilja 1/2 msk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar rapsolja till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Haha ni måste tro att jag är veggobiff-galen. Well I might be. De här biffarna är gjorda på blötlagda gula ärtor och för er som inte visste det så har faktiskt gula ärtor ganska bra näringsinnehåll
I senaste buffé-tidningen fanns det två recept på ärtbiffar. Elin skriver. Mamma har gjort varianten med kokta ärtor och garanterar att de är supergoda, medans jag provade denna biff gjord på okokta gula ärtor
Vi blev bjudna på riktigt goda ärtbiffar och receptet fick genast följa med hem. Kommer ni ihåg att jag var ute i ärtfältet i somras (inlägget finns här)
tisdag, den 2 juni 2015, kl. 07. 49. Recept. Ärtbiffar med mynta och fetaost. Alltså ÅÅÅH, ni förstår inte vad jag har lagat för något gott den här gången
En riktigt grön middag. Gröna ärter kvar efter gårdagens middag, vad gör man då. Jag mixade ner dem tillsammans med kikärter till en biffärs, jättegott
Dessa smakrika ärtbiffar görs på gamla vanliga torkade gula ärtor. Det känns alltid bra att kunna använda proteinrika, vegetariska, råvaror som har odlats i Sverige
Så igår valde jag helt enkelt att kombinera de två och göra blomkåls- och ärtbiffar smaksatta med pepparrotsvisp (importerad från Sverige) och parmesan (betydligt mer lokalt producerad)
Svensk smaksättning av ärtbiffar. I senaste numret av Buffé (Ica Buffé nr 10 2014) fanns det ett, eller två om man ska vara petig, recept på nyttiga ärtbiffar gjorda på gula ärtor
Om vi hade käkat fisk skulle jag ha serverat såsen till stekt lax eller stekt panerad vit fisk, men eftersom vi inte käkar fisk så serverade jag såsen till vegetariska ärtbiffar istället (recept kommer)