Har man extra tur är det någon som därtill bakar äpplekaka eller äpplepaj vars väldoft sprider sig. Finns förresten det någon doft som är mer comfort än just doften av varma äpplen, kanel och vanilj
SAFFRANSBULLAR MED VANILJ. Här kommer världens enklaste tillbehör. En klassiker som skapades 1953 av Leif Elisson, kockelev på restaurang Hasselbacken/Djurgården /Stockholm
Servera med nygjord glass, antingen klassiskern vaniljglass eller en vanilj ripplad med ingefärskola eller komplementera muscavadon på pajen med en muscavado- och bourbon (vanilj och spriten)glass
Tidigare i veckan gjorde jag en mini äpplepaj till frukost. Idag använde jag mig av det grundreceptet men fokuserade på smakerna persika, vanilj och kokos
SAFFRANSBULLAR MED VANILJ. Här kommer ett litet tips på en ljuvlig päronpaj med pepparkakssmak. Hittade ett paket med pepparkakskryddor när jag organiserade ch städade i skafferier och då var smaksättningen given på denna smulpaj