Äpplepaj smält smör recept

Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Smältsmöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor
Knäckig äpplepaj med smak av kola

Knäckig äpplepaj med smak av kola

Smält 150 g smör tillsammans med 2 dl strösocker, 0,5 dl ljus sirap och 0,5 dl grädde (vispgrädde eller mellangrädde). 150 g smör
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Smältsmöret i en kastrull. Lägg dem i smörad pajform och strö över kanel. Finns det något bättre att bjuda på än en härligt knäckig äpplepaj, som både är lätt att göra och fantastiskt god
Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel. Jag tycker kanelsmaken blommar ut om den får värmas upp med smör omkring äpplebitarna
Äpplepaj med mandeltosca

Äpplepaj med mandeltosca

En härlig äpplepaj med knäckig Tosca som är bakad med äpplen från trädgården slinker alltid ner. Smältsmöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Smältsmör och blanda ner. Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning. Smör till formen
Äpplepaj med kokos

Äpplepaj med kokos

Jag gillar att baka smulpajer, speciellt sådana där man smältersmöret och sedan bara rör i övriga ingredienser
Smarrig äpplepaj

Smarrig äpplepaj

Smältsmöret och låt svalna. kikar in här snabbt och bjuder på en supesmarrig äpplepaj. Rör därefter ner det smältasmöret och det uppvispade ägget
Äpplepaj med marängtäcke

Äpplepaj med marängtäcke

Blanda de torra ingredienserna och häll sist över smöret. 100 gr smör, smält. 100 gr smör, smält. Äpple blandat med kanel och ingefära i en paj med ett täcke av maräng
Äpplepaj med knäckig smak

Äpplepaj med knäckig smak

Smältsmöret och låt svalna. Rör sedan ner det smältasmöret och ägget. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. 100 g smör
Äpplepaj med knäcksmak

Äpplepaj med knäcksmak

Rör om tills allt har smält samman till en smet. Ingredienser3-4 st äpplen1 tsk kanel100 gr smör2 dl havregryn1 dl socker1 msk vaniljsocker3 msk grädde1/2 dl sirap1/2 dl vetemjölGör så härSätt ugnen på 200 grader. Lägg dom i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter. 100 gr smör
Äpplepaj från Julian

Äpplepaj från Julian

Pensla övansidan med smältsmör och strö på lite socker. Blanda vetemjöl och smör i en matberedare och kör till en deg
Äpplepaj

Äpplepaj

Smältsmöret, rör snabbt i övriga ingredienser. 150 st smör. Skala äpplen, lägg smala klyftor i en pajform
Äpplepaj med frötosca

Äpplepaj med frötosca

Smältsmör och socker. Smörj små eller stora pajformar och klä dem sedan med degen. Lägger en klick smör i en gjutjärnspanna och steker äpplena tills de mjuknat något
Äpplepaj med rabarber

Äpplepaj med rabarber

Smältsmöret i en kastrull. 150 g smör. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ner allt t. om bakpulvret. Blanda till en deg