Äpplepaj med vaniljsås recept

Äpplepaj med vaniljsås

Äpplepaj med vaniljsås

Inte mycket som slår en riktigt god äpplepaj gjord på svenska äpplen. Gjorde dessutom egen vaniljsås som fick mer än godkänt i betyg
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Severa med glass eller vaniljsås. Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor. För en pajform. 6 äpplen150 gram smör1 1/2 dl strösocker3 dl havregryn1 1/2 dl mjöl1/2 tsk bakpulver1 / 2 dl ljus sirap2 msk mjölk
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Servera med glass eller vaniljsås. Finns det något bättre att bjuda på än en härligt knäckig äpplepaj, som både är lätt att göra och fantastiskt god
KNÄCKIG ÄPPLEPAJ & LITE INREDNING

KNÄCKIG ÄPPLEPAJ & LITE INREDNING

Knäckig äpplepaj. Äpplepajmedvaniljsås, smaka på den. Min mamma gjorde ofta en paj med sockerkakssmet när jag var liten
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass 1 ekologiskt ägg
Äpplepaj med kokos

Äpplepaj med kokos

Servera ljummen medvaniljsås eller vaniljglass. Lägg i en smord ugnsform (i mitt fall med måtten 27x18cm)
amerikansk äpplepaj

amerikansk äpplepaj

Servera med glass, vaniljsås eller något annat gött. – Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i en bunke tillsammans med strösocker, farinsocker, citronsaft, kanel, ingefära och vaniljpulver
Äpplepaj

Äpplepaj

Servera medvaniljsås eller med glass. Hösten är här och med den kommer äppletid. Skär lite snitt i pajlocket och pensla med vispat ägg
Min äpplepaj

Min äpplepaj

Servera pajen ljummen medvaniljsås. En enkel och god äpplepajmed lock av smuldeg. Jag brukar göra pajen i portionsformar när jag ska servera den som en dessert
Smarrig äpplepaj

Smarrig äpplepaj

Täck över med bakplåtspapper om den blir för mörk. Jag vill ha MYCKET vaniljsås till paj. kikar in här snabbt och bjuder på en supesmarrig äpplepaj
Äpplepaj

Äpplepaj

Äpplepajmedvaniljsås tycker jag är så ljuvligt gott. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa
Äpplepaj med knäckig smak

Äpplepaj med knäckig smak

Servera medvaniljsås eller glass. Pudra degen med lite kanel före gräddningen. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna
Äpplepaj

Äpplepaj

Ingredienser ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smuldegen 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vaniljsås Gör så här Sätt ugnen på 225°C
Äpplepaj med knäcksmak

Äpplepaj med knäcksmak

Servera medvaniljsås eller vaniljglass. Idag ska vi åka med sonen och flyttlass till hans nya hemstad 18 mil bort
Äpplepaj från Julian

Äpplepaj från Julian

Börja medvaniljsåsen. Koka upp grädden och mjölken med den skårade vaniljstången. Häll tillbaka allt i kastrullen med resten av gräddblandningen och sjud på svag värme under ständig vispning tills den börjar tjockna