Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass 1 ekologiskt ägg
Servera med glass, vaniljsås eller något annat gött. – Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i en bunke tillsammans med strösocker, farinsocker, citronsaft, kanel, ingefära och vaniljpulver
Servera pajen ljummen medvaniljsås. En enkel och god äpplepajmed lock av smuldeg. Jag brukar göra pajen i portionsformar när jag ska servera den som en dessert
Äpplepajmedvaniljsås tycker jag är så ljuvligt gott. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa
Servera medvaniljsås eller glass. Pudra degen med lite kanel före gräddningen. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna
Ingredienser ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smuldegen 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vaniljsås Gör så här Sätt ugnen på 225°C
Börja medvaniljsåsen. Koka upp grädden och mjölken med den skårade vaniljstången. Häll tillbaka allt i kastrullen med resten av gräddblandningen och sjud på svag värme under ständig vispning tills den börjar tjockna