Äpplepaj med smör recept

Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Smörj formen medsmör, och skär äppelbitarna i skivor. Severa med glass eller vaniljsås. Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Servera med glass eller vaniljsås. Lägg dem i smörad pajform och strö över kanel. Finns det något bättre att bjuda på än en härligt knäckig äpplepaj, som både är lätt att göra och fantastiskt god
Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel. Serveras så klart med vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp eller råkräm (eller alla sorter på en gång, haha
KNÄCKIG ÄPPLEPAJ & LITE INREDNING

KNÄCKIG ÄPPLEPAJ & LITE INREDNING

Knäckig äpplepaj. Äpplepajmed vaniljsås, smaka på den. Smält smör och blanda i sirap och grädde. Knäckig äpplepaj
Äpplepaj med mandeltosca

Äpplepaj med mandeltosca

En härlig äpplepajmed knäckig Tosca som är bakad med äpplen från trädgården slinker alltid ner. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning. Smör till formen. Smält smör och blanda ner
Äpplepaj med kokos

Äpplepaj med kokos

Jag gillar att baka smulpajer, speciellt sådana där man smälter smöret och sedan bara rör i övriga ingredienser
amerikansk äpplepaj

amerikansk äpplepaj

– Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i en bunke tillsammans med strösocker, farinsocker, citronsaft, kanel, ingefära och vaniljpulver
Äpplepaj

Äpplepaj

Hösten är här och med den kommer äppletid. Skär lite snitt i pajlocket och pensla med vispat ägg. Servera med vaniljsås eller med glass
Min äpplepaj

Min äpplepaj

En enkel och god äpplepajmed lock av smuldeg. Servera pajen ljummen med vaniljsås. smör till pajformen. lägg dem i en smörad pajform
Smarrig äpplepaj

Smarrig äpplepaj

Täck över med bakplåtspapper om den blir för mörk. Smält smöret och låt svalna. kikar in här snabbt och bjuder på en supesmarrig äpplepaj
Äpplepaj

Äpplepaj

Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa
Äpplepaj med marängtäcke

Äpplepaj med marängtäcke

Blanda de torra ingredienserna och häll sist över smöret. Äpple blandat med kanel och ingefära i en paj med ett täcke av maräng
Äpplepaj med knäckig smak

Äpplepaj med knäckig smak

Smält smöret och låt svalna. Pudra degen med lite kanel före gräddningen. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget
Äpplepaj

Äpplepaj

Skär smöret. Ingredienser ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smuldegen 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vaniljsås Gör så här Sätt ugnen på 225°C. 125 g kallt smör