Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. Servera med vaniljsås. 350 g mandelmassa. Kavla ut degen till en rundel och tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 24-26 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel och ställ sedan in formen i kylskåp i 20-30 minuter
Riv mandelmassan och blanda med ägget. Blandas med ägget. 4-5 äpplen3/4 dl socker2 tsk kanel 100 gr mandelmassa1 ägg Gör pajdegen och tryck ut den i en form
Börja med att täcka botten på pajskalet med riven mandelmassa. Jag har förändrat receptet lite under åren, bytt ut lite av mjölet mot havregryn det vita sockret är bytt mot råsocker och så har jag lagt till mandelmassa och kanel
Riv mandelmassan och blanda med ägg och mjölk. Alla går liksom in i något slags mysrus och vill bara sitta under filtar med tekoppar och bullar framför sprakande brasor efter långa promenader i svampfyllda skogar eller smaska på mustiga rödvinsdoftande långkok med mjukkokta rotfrukter, varmt nybakat bröd till och generöst med rödtjut i stearinljusens fladdrande sken
Denna päronpaj är ett bra alternativ till våra traditionella svenska äpplepajer. Päron bakas det tyvärr inte lika mycket med och det är ganska tråkigt för päron är fantastiskt gott
Gudomlig äppelpaj 1 stor paj 5 äpplen 100 g mandelmassa 2 tsk kanel Riv o blanda allt i en bunke. Nyp ihop 150 g smör med 1 tsk vaniljsocker , 1/2 dl socker, 1 tsk kanel , 2 dl havregryn o 2 Dl vetemjöl. 100 g mandelmassa
De som har en kall mörk källare kan förvara i lådor med tidningspapper runt varje äpple men för de flesta av oss så gäller det att äta här och nu och sedan hitta nya möjligheter förutom att göra äpplemos (som väl de flesta av oss också gjort och fått med oss i modersmjölken) och äpplepaj, äpplekaka mm