Äpplepaj med mandelmassa recept

Äpplepaj

Äpplepaj

Riv mandelmassan och blanda med vitorna. Snabbt fick jag svängt ihop denna paj som skulle med på en älgjakt ute i skogen
Min äpplepaj

Min äpplepaj

En enkel och god äpplepajmed lock av smuldeg. Servera pajen ljummen med vaniljsås. Riv över mandelmassa, strö på kanel
Lyxig äpplepaj

Lyxig äpplepaj

Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. Servera med vaniljsås. 350 g mandelmassa. Kavla ut degen till en rundel och tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 24-26 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel och ställ sedan in formen i kylskåp i 20-30 minuter
Åpplepaj med vaniljsås!

Åpplepaj med vaniljsås!

Riv mandelmassan och blanda med ägget. Blandas med ägget. 4-5 äpplen3/4 dl socker2 tsk kanel 100 gr mandelmassa1 ägg Gör pajdegen och tryck ut den i en form
ÄPPLEPAJ MED MANDELMASSA

ÄPPLEPAJ MED MANDELMASSA

Nu är det höst och är det ju extra gott medäpplepaj. Här kommer ytterligare en paj, denna gång i form av en äpplepaj
Äpplepaj med glass och kolasås

Äpplepaj med glass och kolasås

Börja med att täcka botten på pajskalet med riven mandelmassa. Jag har förändrat receptet lite under åren, bytt ut lite av mjölet mot havregryn det vita sockret är bytt mot råsocker och så har jag lagt till mandelmassa och kanel
Äpplepaj

Äpplepaj

Vi lyxade till det med en äpplepaj till efterrätt i dag. Servera med vaniljsås. Strö lite råsocker över man kan även riva mandelmassa och ta över
Äppelpaj med mandelmassa

Äppelpaj med mandelmassa

Riv mandelmassan och blanda med ägg och mjölk. Alla går liksom in i något slags mysrus och vill bara sitta under filtar med tekoppar och bullar framför sprakande brasor efter långa promenader i svampfyllda skogar eller smaska på mustiga rödvinsdoftande långkok med mjukkokta rotfrukter, varmt nybakat bröd till och generöst med rödtjut i stearinljusens fladdrande sken
Päronpaj

Päronpaj

Denna päronpaj är ett bra alternativ till våra traditionella svenska äpplepajer. Päron bakas det tyvärr inte lika mycket med och det är ganska tråkigt för päron är fantastiskt gott

Lätt äpplepaj

Smaksätt med finrivet citronskal eller ite pressad citron. * Vispa ihop mjölk, creme fraiche, ä'gg och grovriven mandelmassa

Äpplepaj

Gudomlig äppelpaj 1 stor paj 5 äpplen 100 g mandelmassa 2 tsk kanel Riv o blanda allt i en bunke. Nyp ihop 150 g smör med 1 tsk vaniljsocker , 1/2 dl socker, 1 tsk kanel , 2 dl havregryn o 2 Dl vetemjöl. 100 g mandelmassa

Rabarber- och äpplepaj

Tryck ut pajdegen i formen och nagga bottnen med en gaffel. Fäst degkanten runt formen med lite folie. Blanda potatismjöl och vaniljsocker med vatten

Alla dessa underbara äpplen!

De som har en kall mörk källare kan förvara i lådor med tidningspapper runt varje äpple men för de flesta av oss så gäller det att äta här och nu och sedan hitta nya möjligheter förutom att göra äpplemos (som väl de flesta av oss också gjort och fått med oss i modersmjölken) och äpplepaj, äpplekaka mm

Äppleflan

Riv mandelmassan och blanda med marsán- eller vaniljkräm. Sockra och krydda med kanel efter smak. Servera med marsánkrän, vaniljkräm eller vaniljglass