Garnera med de skivade äpplena. Avnjut pajen med cashewgrädde. Ingredienser till degen4 dl mandlar1 msk rapsolja eller mandeloljaEn nypa salt1 krm muskot2 tsk kanel5 färska dadlar1 msk honungFyllningen1–2 äpplen1 banan2 dadlar1 tsk kanelGarneingen1–2 skivade äpplenGör så härKör mandlar i matberedaren tills det finfördelats
Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. Servera med vaniljsås. Tryck ner äppelklyftorna i smeten och strö sedan över hackad mandel och hasselnötter
fixa världens snabbast äpplepajmed hjälp av en stekpanna. Jag har lyckan att ha tillgång till flera träd fulla med äpplen, så just nu har jag fruktskålen full med fantastisk fina äpplen
Denna gången gjorde jag en enkel äpplepajmedmandelströ på toppen. Köpte färdig havremjölk och mandelmjölk istället och sen fortsatte jag med det av bara farten
1 dl mandel. Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Har sett lite på internet om att göra äpplepaj innuti ett äpple, värt ett försök eller hur. Skär det i mindre bitar, blanda med russin, mandel och kanel efter smak