Äpplepaj med kolasås recept

FRASIG PAJ MED SAFFRANSSTEKTA PÄRON

FRASIG PAJ MED SAFFRANSSTEKTA PÄRON

Till saligheten serverade jag en kolasås (gjord på kondenserad mjölk som kokat i tre timmar) samt en rårörd snabbt ljummade lingon
Äpplepaj med glass och kolasås

Äpplepaj med glass och kolasås

Äpplepaj serverad med glass och kolasås. Receptet hittade jag i boken Östgötamat och ursprungligen är den gjord med rabarber men den är lika god med äpplen
Min egen äpplepaj.

Min egen äpplepaj.

Gärna formar med avtagbar kant. Kolasås. Koka upp grädden med vaniljstång och socker, låt svalna. Ringa varm kolasås över
Äpplekolapaj med mandelsmul

Äpplekolapaj med mandelsmul

Idag så är det som sagt fredag och nu är det verkligen höst ute och vad passar inte bättre än en god äpplepaj
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Brukar använda samma recept när jag gör äpplepaj men smaksätter då toppingen. Servera pajen ljummen med glass och kolasås

Äpplepaj med kolatäcke

Pensla den varma pajen medkolasås och strö över pärlsocker. ½ dl kolasås. Blanda äppleskivorna med socker, mjöl, citronsaft och kanel i en stor skål

Äpplepaj med philadelphiaost

Vispa ihop philadelphiaost, kolasås,. Kärna ur och hacka äpplena (med skal) i cm stora kuber. medelstora

Äpplepaj med hasselnötter

Grädda äpplepajen ca 50 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Gör toppingen. Rör ihop mjöl och muscovadosocker

Minipajer

En klassisk äpplepaj, en citronmarängpaj med äpple och en banoffee paj. Äpplena till den klassiska äpplepajen skivade jag tunt och vände i kanel, lite ingefära, vaniljpulver och cane syrup (smakar som flytande muscovadosocker)