Stek äpplena mjuka i rejält med smör, socker, ingefära och kanel. Ingefära. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker
Denna päronpaj är ett bra alternativ till våra traditionella svenska äpplepajer. Päron bakas det tyvärr inte lika mycket med och det är ganska tråkigt för päron är fantastiskt gott
Serveras med vaniljsås eller glass. Lägg äpplena, ingefäran, muscovadosocker och smör i en stekpanna och stek i 3 minuter. Ca 2 msk riven färsk ingefära
Kavla sedan ut två tredjedelar av degen till botten i en pajform och fyll sedan med äpplena som du blandat med socker, kanel, muskotnöt, kryddnejlika, ingefära och potatismjöl
De som har en kall mörk källare kan förvara i lådor med tidningspapper runt varje äpple men för de flesta av oss så gäller det att äta här och nu och sedan hitta nya möjligheter förutom att göra äpplemos (som väl de flesta av oss också gjort och fått med oss i modersmjölken) och äpplepaj, äpplekaka mm
En klassisk äpplepaj, en citronmarängpaj med äpple och en banoffee paj. Äpplena till den klassiska äpplepajen skivade jag tunt och vände i kanel, lite ingefära, vaniljpulver och cane syrup (smakar som flytande muscovadosocker)