Äpplepaj med ingefära recept

amerikansk äpplepaj

amerikansk äpplepaj

– Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i en bunke tillsammans med strösocker, farinsocker, citronsaft, kanel, ingefära och vaniljpulver
Äpplepaj med marängtäcke

Äpplepaj med marängtäcke

Äpple blandat med kanel och ingefära i en paj med ett täcke av maräng. Mald kanel och ingefära. Extremt gott med vanlig vaniljglass till
Kryddig äpplechutney

Kryddig äpplechutney

kräm, äpplepaj och den här goda chutneyn. Det kanske till och med funkar att ha den i en sandwich med ost, vilket engelsmännen verkar tycka är gott
Julkryddiga köttbullar

Julkryddiga köttbullar

Receptet på den kommer om någon dag, men i morgon är det lucia, och då serveras det en äpplepajmed luciasmak
Äpplepaj smoothie, frukost kicken.

Äpplepaj smoothie, frukost kicken.

flytande form av en äpplepaj toppad med kokosflingor. smoothie i samarbete med Svensk kosttillskott. Ingefära är ett
Äpplepaj helt enkelt

Äpplepaj helt enkelt

Knäckig äpplepaj. Skala och skiva två äpplen, blanda med drygt ett kryddmått var av ingefära, kardemumma och kanel
Äpplepaj med marängtäcke

Äpplepaj med marängtäcke

Äpple blandat med kanel och ingefära i en paj med ett täcke av maräng. Mald kanel och ingefära. Extremt gott med vanlig vaniljglass till
Inbakad äpplepaj med kolagrädde

Inbakad äpplepaj med kolagrädde

Stek äpplena mjuka i rejält med smör, socker, ingefära och kanel. Ingefära. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker
RABARBER & ÄPPLEPAJ

RABARBER & ÄPPLEPAJ

Äntligen är den här oktober och därmed höst. ½ tsk ingefära. Underbara vackra höst med all sin prakt. ½ tsk ingefära
Päronpaj

Päronpaj

Denna päronpaj är ett bra alternativ till våra traditionella svenska äpplepajer. Päron bakas det tyvärr inte lika mycket med och det är ganska tråkigt för päron är fantastiskt gott

Äpplepaj med ingefära

Serveras med vaniljsås eller glass. Lägg äpplena, ingefäran, muscovadosocker och smör i en stekpanna och stek i 3 minuter. Ca 2 msk riven färsk ingefära

Ia de Mildes äpplepaj

Kavla sedan ut två tredjedelar av degen till botten i en pajform och fyll sedan med äpplena som du blandat med socker, kanel, muskotnöt, kryddnejlika, ingefära och potatismjöl

Alla dessa underbara äpplen!

De som har en kall mörk källare kan förvara i lådor med tidningspapper runt varje äpple men för de flesta av oss så gäller det att äta här och nu och sedan hitta nya möjligheter förutom att göra äpplemos (som väl de flesta av oss också gjort och fått med oss i modersmjölken) och äpplepaj, äpplekaka mm

Minipajer

En klassisk äpplepaj, en citronmarängpaj med äpple och en banoffee paj. Äpplena till den klassiska äpplepajen skivade jag tunt och vände i kanel, lite ingefära, vaniljpulver och cane syrup (smakar som flytande muscovadosocker)