Äpplekaka recept

61 Spara
LCHF smulpaj äpple

LCHF smulpaj äpple

Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små. Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
15 Spara
Saftig äpplekaka

Saftig äpplekaka

Saftig äpplekaka. 0kommentarer. 1 dl strösocker1 dl farinsocker3 ägg1 nypa salt1 ½ tsk bakpulver3 dl vetemjöl150 g smör, smält1 äpple, skalat och rivet Garnering2–3 äpplen, skurna i skivorströsockerkanelrostade mandelflarnGÖR SÅ HÄR1
12 Spara
Skånsk äpplekaka

Skånsk äpplekaka

Sätt ugnen på 175°C. Skala, kärna ur och skiva äpplena ganska tunt. Smöra en eldfastform i botten. Lägg äpplena i botten på formen, strö kanelen över
2 Spara
Äpplekaka med vaniljsås (2 portioner)

Äpplekaka med vaniljsås (2 portioner)

Ett alternativ som är helt fritt från skuldkänslor. ÄpplekakaIngredienser 3-4 äpplen 1 näve sötmandel1 näve solroskärnor2-3 msk honung 2 krm kanel1 nypa havssalt eller himalayasaltvattenReceptPulverisera solroskärnorna i mixern
2 Spara
Äpplekaka med kokos

Äpplekaka med kokos

Skala äpplena, skär dem i klyftor. Fördela äppelklyfterna på botten i en smord ugnsäker form. Rör ägg och socker en stund och tillsätt sedan fettet, kokosflingorna,och mjölet blandat med bakpulver
0 Spara
Äpplekaka

Äpplekaka

En oslagbart god äpplekaka kommer här. Tanken för denna regniga dag var ursprungligen att baka kakor. Chocolate Chip Cookies, riktiga tröstekakor när det enda man väntar på är roligare och soligare väder
0 Spara
Annas äpplekaka

Annas äpplekaka

Idag lyckades jag gör världens godaste äpplekaka. Hej på er. Nu är det skördetid för äpplen och jag har tur som har lite sura och hårda i min trädgård vilket passar utmärkt till att ha i pajer och kakor
6 Spara
Äppelkaka, saftig

Äppelkaka, saftig

Äpplekaka är alltid gott. Här bakar jag kakan med mandelmassa. Ugnstemperatur 175 grader. 100 gram mandelmassa3 ägg1,5 dl socker50 gram smör3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker1 dl mjölk3 – 4 äpplen
5 Spara
Grova bullar

Grova bullar

Grova bullar  15-20 stycken5 dl vatten1 dl vetekross1 dl rågkross50 g jäst1 tsk salt½ dl neutral olja1 dl kruskakli9 dl vetemjölBlanda hälften av vattnet med råg- och vetekross och låt det småputtra 5 minuter. Grova bullar 15-20 stycken
Sökförslag och sidor