Vi har några äppleträd på vår gård. De ger ofta mer frukt än vad vi orkar och hinner äta upp, så jag brukar skala, skiva och frysa in de äpplen som blir över
Till den falska sötpotatisgrytan och fufun serverar jag kryddstark äpplechutney (se här) och lite stekt paneer, som fått koka i en het och söt chilisås (se här)
Servera med basmatiris, mango chutney/eller äpplechutney och en tzatziki med mynta. Lägg steken i dubbla plastpåsar och häll över den färdiga såsblandningen
Här kommer ett recept på äpplechutney som passar bra till fläskkött och kyckling. Höst och äppletider. Vad passar bättre då än att kombinera vår höst med asiatisk hetta
Tänk egentligen så mycket man kan göra själv, sådant som är självklart att köpa i affären för vissa, och även för mig innan jag började min husmoderliga bana här i livet
Vi börjar med en fantastisk äpplechutney som är en modifikation av ett recept från Rosendals kokbok. Jag tänkte göra en liten följetong här i Provköket med chutney-recept
Recept. godis1963. mån, 2013-06-17 18. 00. 65min. (0). hacka lök i småbitar+äpplerna lite större+lägg allt i en gryta och sjud i ca50 minhäll upp i rena burkar,ta på lock låt svalna uppoch ner
1. Lägg 500 gram tinad lax, 1 ägg, ½ gul lök, 1 vitlöksklyfta, 0. 5 dl ströbröd, 1 tsk sambal, limesaft och skal från ½ lime, salt och peppar i en matberedare
Ostarna var Keen´s Cheddar med äpplechutney och Fourme d´Ambert AOP med aprikoskompott. Vi njuter fortfarande av bröllopspresenter från bröllopet och har faktiskt ytterligare några kvar som vi sparar lite på