Lägg i äpplena i ett snyggt mönster. Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. 1) Skala äpplen och skär dem i snygga klyftor. Efter 10 min tar du bort kanelstängerna och så lägger du på denna smördeg och stoppar om dina goda karamellsmakande äpplen
Skala äpplena, dela i fyra bitar och skär bort kärnhuset. Lägg på smördegen över äpplena och skär ett litet kryss i mitten av degen så att ångan kan komma ut
Skala äpplena. Lägg äpplena i pannan i ett fint mönster och täck dem med paj-degen. Lägg ett uppochnedvänt fat på stekpannan och stjälp upp så att äpplena hamnar överst
Tarte tatin. Tarte tatin. 1 syrligt äpple i tunna skivor ca 125 g. Ostcreme. vispa osten till en jämn creme med en elvisp och rör i äppelgelé och crème fraiche
Skala, kärna ur och dela äpplena i stora klyftor. fasta syrliga äpplen (tex. Tillsätt äpplena tätt packade och grädda i ugnen tills de mjuknar något (10-15 min beroende på äppelsort)
smördeg, så det täcker äpplena. Vänd hela tiden så äpplena får jämn färg. Lyft pannan från värmen och lägg snabbt degen över äpplena och stoppa in degen runt kanterna
Medan degen vilar gör du i ordning äpplena och aprikoserna. Tina Nordström har ett recept på en mycket god och lättlagad tarte tatin med en suverän deg som kallas blixtsmördeg eller amerikansk smördeg