Lägg i äpplena i ett snyggt mönster. Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. 1) Skala äpplen och skär dem i snygga klyftor. Efter 10 min tar du bort kanelstängerna och så lägger du på denna smördeg och stoppar om dina goda karamellsmakande äpplen
Skala äpplena, dela i fyra bitar och skär bort kärnhuset. Lägg på smördegen över äpplena och skär ett litet kryss i mitten av degen så att ångan kan komma ut
En äpplekaka som görs i stekpannan, tänk på att pannan skall tåla att stå i ugnen. Lägg degen över äpplena och vik in degen runt om försiktigt, gör några hål i degen och pensla med vispat ägg
Tartetatin. Tartetatin. 1 syrligt äpple i tunna skivor ca 125 g. Ostcreme. vispa osten till en jämn creme med en elvisp och rör i äppelgelé och crème fraiche
Skala, kärna ur och dela äpplena i stora klyftor. fasta syrliga äpplen (tex. Tillsätt äpplena tätt packade och grädda i ugnen tills de mjuknar något (10-15 min beroende på äppelsort)
Medan degen vilar gör du i ordning äpplena och aprikoserna. Tina Nordström har ett recept på en mycket god och lättlagad tartetatin med en suverän deg som kallas blixtsmördeg eller amerikansk smördeg