Äpple tarte tatin recept

Tarte tatin och en klick grädde

Tarte tatin och en klick grädde

 Klyfta äpplena och lägg dom i ett fint mönster ovanpå smör och socker. TarteTatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka
Tarte Tatin med vaniljcrème

Tarte Tatin med vaniljcrème

Skala och dela äpplena i fyra delar. Ta ut stekpannan och lossa runt kanten på tarten. Ta stekpannan från plattan och lägg smördegen över äpplena
Sébastiens Tarte Tatin

Sébastiens Tarte Tatin

Stäng av värmen och börja skala äpplena och kärna ur dem. Servera din TarteTatin med en god lättsockrad crème fraîche
Tarte Tatin - åh wow

Tarte Tatin - åh wow

Lägg i äpplena i ett snyggt mönster. Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. 1) Skala äpplen och skär dem i snygga klyftor. Efter 10 min tar du bort kanelstängerna och så lägger du på denna smördeg och stoppar om dina goda karamellsmakande äpplen
Benjamins tarte tatin

Benjamins tarte tatin

4 äpplen, gärna syrliga 1 dl strösocker 100 g smör ev 1 dl vispgrädde 1 förp smördeg, kyld på rulle (à 250 g) ägg, uppvispat
Tarte Tatin

Tarte Tatin

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. 6 narmalstora äpplen. Nyp snabbt ihop alla ingredienserna till degen och låt den sedan vila kallt minst en timme
Tarte tatin med vaniljsås

Tarte tatin med vaniljsås

Skala äpplena, dela i fyra bitar och skär bort kärnhuset. Lägg på smördegen över äpplena och skär ett litet kryss i mitten av degen så att ångan kan komma ut
Tarte Tatin fransk äppelkaka

Tarte Tatin fransk äppelkaka

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Kavla under tiden ut smördegsbitarna till din TarteTatin på en mjölad yta
Tarte tatin

Tarte tatin

Skala äpplena. Dra en kniv runt kanten på tarten. Lägg äpplena i pannan i ett fint mönster och täck dem med paj-degen
Äpple- tarte tatin

Äpple- tarte tatin

En äpplekaka som görs i stekpannan, tänk på att pannan skall tåla att stå i ugnen. Lägg degen över äpplena och vik in degen runt om försiktigt, gör några hål i degen och pensla med vispat ägg
Äpple-aprikos Tarte Tatin

Äpple-aprikos Tarte Tatin

Skala äpplena, halvera dem och skär i klyftor. Lägg i äpplena, rosmarinen, citronsaften och aprikoserna
Tarte tatin

Tarte tatin

Stäng av värmen och börja skala och kärna ur äpplena. Lägg sedan upp äpplena i pannan och täck med en bit bakplåtspapper lika stor som stekpannan
Tarte Tatin med karamelläpple

Tarte Tatin med karamelläpple

Skala äpplena, skär dem i fjärdedelar och ta bort kärnhusen. Vänd äpplena i karamellen tills de är väl täckta
Tarte tatin med ostcreme

Tarte tatin med ostcreme

Tartetatin. Tartetatin. 1 syrligt äpple i tunna skivor ca 125 g. Ostcreme. vispa osten till en jämn creme med en elvisp och rör i äppelgelé och crème fraiche
Tarte Tatin

Tarte Tatin

Skala, kärna ur och dela äpplena i stora klyftor. fasta syrliga äpplen (tex. Tillsätt äpplena tätt packade och grädda i ugnen tills de mjuknar något (10-15 min beroende på äppelsort)
Tarte tatin på Tinas vis

Tarte tatin på Tinas vis

Medan degen vilar gör du i ordning äpplena och aprikoserna. Tina Nordström har ett recept på en mycket god och lättlagad tartetatin med en suverän deg som kallas blixtsmördeg eller amerikansk smördeg