16 stora äpplen. 14 dl majonäs. 11,8 kg färsk potatis 6 stora äpplen 4 dl majonäs 5 dl cremè fraiche 2 msk kapris 3 msk dijonsenap ½ klyfta vitlök 1 knippe salladslök, det gröna svartpeppar saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg i en stor serveringsskål, tärna ner äpplena
2 böcklingar 1 syrligt äpple 1/2 rödlök 2 skedar majonäs 2 skedar creme fraiche salt o peppar saft från en halv citron Plocka skinnet och synliga ben från böcklingen. Tärna äpplet i små tärningar (ca 1/2 cm) och finhacka rödlöken. 1 syrligt äpple. 2 skedar majonäs
- Blanda turkiskyoghurt och majonäs i en bunke. Krispighet från vitkålen, hetta från sambal olek och diljonsenap, sötma från äpple och krämighet från Turkisk yoghurt och majonnäs och så pricken över i
* Häll i grisfettet droppvis, därefter rapsoljan tills du har en fin majonäs. Jag tänker svenska råvaror efter säsongens tillgång och tradition - fläsk har oftast ätits med äpple och bondbönor
16 stora äpplen. 14 dl majonäs. 11,8 kg färsk potatis 6 stora äpplen 4 dl majonäs 5 dl cremè fraiche 2 msk kapris 3 msk dijonsenap ½ klyfta vitlök 1 knippe salladslök, det gröna svartpeppar saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg i en stor serveringsskål, tärna ner äpplena