Själv blev jag bjuden på ett kanderat äpple i ett av stånden och baske mig så gott det är. Blandningen mellan ett smått syrligt äpple och ett tunt lager krispigt socker är fantastiskt god
Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem. Stick in blompinnarna i äpplena. Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen
Koka upp vatten, socker och ättika. Matjessill med pepparrot, äpple och brynt smör – g ör så här. Koka upp vatten, socker, ättika och salt under omrörning
Tomaterna och äpplet har inte med receptet att göra. Inlagd squash2 squash grön eller gul (ca 600 gr)1 gul lök2 dl ättikssprit (12 %)4 dl socker6 dl vatten2 tsk senapsfrö gula eller bruna3 msk grovt hackad persiljaDela squashen på längden och skiva den tuntSkiva lökenBlanda ättika, socker och vatten (egentligen den gamla klassiska 1-2-3 lagen)Låt lagen koka upp och lägg i senapsfrön och låt svalna
Jag unnar till lite äpple i min, för krisp och sötma, och en klick dijonsenap för sting. Skala äpplet och skär även det i riktigt små tärningar, samt finhacka löken