Det är ju en del arbete med att förbereda en vinprovning, handla och laga mat osv. Gott är också att riva mandelmassa och strö på mitten av smördegsplattan, lägg sedan äppelskivorna ovanpå, alternativt strö riven mandelmassa över äppelskivorna
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Strö över rikligt med råsocker. Riv mandelmassa över skalet och fördela de finskurna äppelskivorna. Pensla ev med uppvärmd aprikossylt som i La France för lyster och mer subtil sötma
Med den här pajdegen gör jag bland annat en klassisk fransk äppeltartemed calvadossmaksatt äppelkompott som toppas med tunna skivor lagda tätt tätt ovanpå som sedan bakas helt kort och får ett tunt lager aprikosmarmelad över sig
Pensla med ägg, lägg mandelmassa i mitten på bitarna. Lite variation blev det då jag använde mig av gröna äpplen istället och serverade med kanel och grädde