Tror jag tidigare skrivit om min besatthet rörande kokböcker och mat- och baktidningar. Jag tycker att det är ett perfekt sätt att ha koll på vad som händer och samtidigt få inspiration
Den här äppelsorbeten kommer från senaste numret. Senaste gourmet-receptet jag provade på var en äppelsorbet med mynta och citron som finns med i septembernumret
Fryst rivet äpple blir som en frisk äppelsorbet, och stekt rågbröd får lite sälta från smöret, men också en liten knäckighet om man steker på ganska bra
Karamelliserad äppelsorbet, kaksmulor med mandel och karamell- och kanelsås. Den var bara lite isig i mitten av kulanKaramelliserad äppelsorbet1 gelatinblad200g vit sirap1,5 dl äppelmust400g hackade äpplen (ca 4 stora äpplen)pressad citronLägg gelatinet i blöt
Blodapelsin- och äppelsorbet testade jag och båda var supergoda. FolhammarsFolhammarsSallad med lammrostbiff på SmakrikePulled pork på SmakrikeTillsammans med vår bil Mimmi och tog vi båten till Gotland
som bestod av en kula äppelsorbet med en riktigt god appelstrudel men inlagda russin. Om man gillar mat och är i Helingfors är ett besök på Karl Fatzer cafe ett måste
Efter förrätten och fisken så äter man gärna lite äppelsorbet som ligger i calvados för att få maten att sjunka ner lite och göra plats för följande rätter