Äppelsorbet recept

Äppelsorbet med mynta och citron

Äppelsorbet med mynta och citron

Tror jag tidigare skrivit om min besatthet rörande kokböcker och mat- och baktidningar. Jag tycker att det är ett perfekt sätt att ha koll på vad som händer och samtidigt få inspiration
Enkel äppelsorbet med kanel

Enkel äppelsorbet med kanel

Koka upp socker och vatten med kanelstång, sjud 3 minuter. Skiva äpplena centimetertjockt och koka dem 2 minuter i sockerlagen
Gourmetrecept på äppelsorbet

Gourmetrecept på äppelsorbet

Den här äppelsorbeten kommer från senaste numret. Senaste gourmet-receptet jag provade på var en äppelsorbet med mynta och citron som finns med i septembernumret
Glass med fryst äpple och stekt rågbröd

Glass med fryst äpple och stekt rågbröd

Fryst rivet äpple blir som en frisk äppelsorbet, och stekt rågbröd får lite sälta från smöret, men också en liten knäckighet om man steker på ganska bra

Hotellunch

Efterrätten som det också var 50% på var underbar, någon slags äppelsorbet. Det lönar sig att gå på mässor
Äppelsorbet med citron, ingefära & kanel

Äppelsorbet med citron, ingefära & kanel

Antal. 4-5 personerSockerlag. 2 dl socker2 dl vatten1 tsk med honung & kanel på burk1 tsk med honung & citron på burkArbetsbeskrivning för sockerlag
Äppelsorbet

Äppelsorbet

Skeda upp den mjuka glassen i portionsglas och lägg äppelsorbet över. Skala och tärna äpplena fint. Lägg dem på ett fat och frys in 3-4 tim

Äppelsorbet med calvados & mynta

äppelsorbet med calvados och mynta. På Restaurant Waegell i Nothalten, Alsace samlas byborna för att äta middag en söndagskväll i början av sommaren
Nyår, rätt 4-6

Nyår, rätt 4-6

Så en liten svalkande mellanrätt, äppelsorbet med kesella vanilj och lite krispiga äppelchips. Okej, då var det dags för köttvarmrätten
Frusen äppelkaka

Frusen äppelkaka

Karamelliserad äppelsorbet, kaksmulor med mandel och karamell- och kanelsås. Den var bara lite isig i mitten av kulanKaramelliserad äppelsorbet1 gelatinblad200g vit sirap1,5 dl äppelmust400g hackade äpplen (ca 4 stora äpplen)pressad citronLägg gelatinet i blöt
Kvällens meny

Kvällens meny

Men nu är det dags att dela med oss av receptet på efterrätten vi ska ha i kväll, som vi lovade er i går, nämligen äppelsorbet

Matäventyr på Gotland

Blodapelsin- och äppelsorbet testade jag och båda var supergoda. FolhammarsFolhammarsSallad med lammrostbiff på SmakrikePulled pork på SmakrikeTillsammans med vår bil Mimmi och tog vi båten till Gotland
En dag i Helsingfors!

En dag i Helsingfors!

som bestod av en kula äppelsorbet med en riktigt god appelstrudel men inlagda russin. Om man gillar mat och är i Helingfors är ett besök på Karl Fatzer cafe ett måste
Calvados

Calvados

Efter förrätten och fisken så äter man gärna lite äppelsorbet som ligger i calvados för att få maten att sjunka ner lite och göra plats för följande rätter