Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel. Avsluta med kanelen. 0,5 dl solrosfrön är också gott i liksom 1- 2 krm mald kardemumma. 1 tsk kanel
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Detta är en riktig smarrig äppelsmulpaj. Jag har även kardemumma och kanel i fyllningen. 1 msk kanel. 1 tsk mortlade kardemummakärnor. 1 msk kanel. 1 tsk mortlade kardemummakärnor
½ tsk malen kardemumma. 1 tsk malen kanel. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddorna
Skär 4-5 syrliga, svenska äpplen i bitar och krydda med kardemumma, kanel och muscovadosocker och lägg i en ugnsform. 4-5 syrliga, svenska äpplen i bitar och krydda med kardemumma, kanel och muscovadosocker och lägg i en ugnsform