Rör i äppelsenapen, citronskalet , parmesanosten och kexen/kakorna och rör ihop med en sked. I våras var jag nere i norra Italien och blev vid en av middagarna bjuden på den godaste pastan jag någonsin ätit
2- 3 msk äppelsenap. 2- 3 msk äppelsenap. En mycket god, matig sallad med röding och räkor. Jag skulle ha gäster en av de varmaste dagarna den här sommaren
1 1/2 msk äppelsenap. 1 1/2 msk äppelsenap. Efter lunchen på midsommarafton blev det färskpotatis kvar. Då passade det bra att göra en potatissallad till kvällsgrillningen
På söndag är det första advent, vill du ha hemmagjord senap på julbordet är det alltså ta tag i detta ungefär nu eftersom den ska vila i minst tre veckor för bästa smak
1 msk vitvinsvinäger3 msk olivolja1 msk grovkornig senap (jag använde en något sötad äppelsenap)Svartpeppar, flingsaltSkär brödet i lagom stora tuggbitar
1/2 dl rapsolja (gärna smaksatt med till exempel timjan)2 msk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger1 msk honung1 msk senap (jag använde äppelsenap)Salt, peppar (gärna örtsalt eller liknande)Blanda dressingen, och rör försiktigt ihop med övriga ingredienser
En dag i äppelriket innebär alltså äppelmust, äppelkaka, äppelsenap, äppelmos, äppelcider, chokladtryffel med calvados och så kanske något äpple i naturell form också