Häromdagen gjorde jag äppelmunkar, även kända som Berlinermunkar, i miniformat. Det var första gången jag gav mig på att fritera något, jag har alltid tyckt att det verkar lite läskigt med tanke på att oljan kan fatta eld om man har otur
Häromdagen gjorde jag äppelmunkar, även kända som Berlinermunkar, i miniformat. Det var första gången jag gav mig på att fritera något, jag har alltid tyckt att det verkar lite läskigt med tanke på att oljan kan fatta eld om man har otur
Bakade äppelmuffins idag, ja enligt receptet skulle dessa smaka som äppelmunkar men jag tycker mer de påminner om äppelmuffins, ja goda blev det iallafall, blev mycket gott med äppelmoset i botten och kanelsockret på toppen
På produktsidan för Munkpannan så hittade jag ett enkelt recept på äppelmunkar som jag testade. På 20 minuter så hade jag 14 söta små äppelmunkar liggande på ett fat framför mig. 14 söta små äppelmunkar liggande på ett fat framför mig
äppelmunkar. Hösten 2010 gjorde jag 10 liter äppelmos. Det tar ett tag att göra av med allt detta, speciellt när man är den enda i familjen som äter det och jag har fortfarande några liter kvar i frysen
-) Kompromissen blev att han tar med sig hälften av de kanelsnäckor jag bakade idag och även äppelmunkar och äppelmuffins imorgon så att det blir lite bullar kvar till honom också här hemma
äppelmunkar. Hösten 2010 gjorde jag 10 liter äppelmos. Det tar ett tag att göra av med allt detta, speciellt när man är den enda i familjen som äter det och jag har fortfarande några liter kvar i frysen
Därinne är det varmt och gott, dofterna av nybakt bröd ger lisa åt ruggiga själar och vi fyller på matsäcken med oss hem med pösiga smörbullar, sockerkladdiga äppelmunkar och det allra bästa
Göra äppelmunkar utan livsfarlig lek med svinhet olja. Min morfar hade många äppelträd. När jag var barn åkte han en gång om året på ”äpplaronda” från Skåne och hela vägen upp till Skellefteå för att lämpa av fruktlådor hos sina döttrar i diaspora längs Sveriges östkust
Jag har länge velat prova att göra munkar, eller donuts som det också heter – mor brukade göra nåt liknande då och då, men på bondbygden i Småland hette de ”Frityrkransar” och var mycket mindre än Amerikanska Donuts…