Vill du som jag ha ett helt slät äppelmos så mixar du alltsammans med en stavmixer. Avslutningsvis har du i Atamon som har en konserverande egenskap så att ditt äppelmos inte möglar
Skåra vaniljstången och ta ut fröna. Ta ut vaniljstången. 3 kg äpplen3 dl vatten2 dl socker1 vaniljstång. Koka äppelklyftor och vanilj + vaniljstångmed vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. 1 vaniljstång
Skåra vaniljstången och ta ut fröna. Ta ut vaniljstången. 3 kg äpplen3 dl vatten2 dl socker1 vaniljstång. Koka äppelklyftor och vanilj + vaniljstångmed vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. 1 vaniljstång
Årets specialkryddade äppelmos fick bli en variant medvanilj och chokladsmak. Varje år gör vi en halv sats med vanligt äppelmos och den andra halvan försöker vi komma på någon rolig kryddning till
Jag gillar att göra mitt äppelmos riktigt ”chunky” – alltså med ganska mycket bitar kvar i moset. Att koka äppelmos är så sjukt trevligt göra – särskilt när det blåser småspik ute och man fryser ända in i märgen
Smaksätt ditt mos med vad du vill, jag valde lite vaniljsocker. Men i alla fall, jag tycker om när det finns äppelbitar kvar, andra mosar sönder allting med en stavmixer