Perfekt till mellanmål på jobbet eller i goda äppelpajer och äppelmos. Detta äppelmos, som också kan ätas som kräm med mjölk som på bilden ovan, är något annorlunda än klassika recept
1 bit pepparrot, färsk. Gör så här. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över 1 dl vatten samt citronsaft
Servera med mugg-kakan och toppa med lite färska blåbär och eventuellt lite rostade kokosflarn. Moccachino mugg-kaka med kesokräm och färska blåbär1 portion. 1 msk pumpapuré (eller mosad banan eller osötat äppelmos). 1 äggvita 1 msk pumpapuré (eller mosad banan eller osötat äppelmos)
Men vid första sippen av färskpressade juicen OMG där svimmade jag en smula. Här tänkte jag göra det jag älskar mest av allt för att ta igen mig efter en av de mest fullsmäckade veckorna i mitt liv, ja med att koka äppeljuice, äppelmust & äppelmos
Koka upp vald mjölk (jag tog färsk sojamjölk, lite drygt 1½ dl), vispa ned grynen och några korn salt, och låt småkoka under lock på svag värme 5 minuter
Bred genast på sylt eller äppelmos i ett jämnt lager över kakan och rulla ihop den. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt
Slottstek med gräddsås, pressgurka och äppelmos. Jag som älskar konserverade champinjoner använder just dessa helst till sås men vill du använda färska så går det naturligtvis lika bra