Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
0,75 dl osötat äppelmos. 75 g blåbär (jag använde färska). 0,75 dl osötat äppelmos. 75 g blåbär. Nyss hemkommen efter en vecka nere i Skåne med Add Ice cream och det har varit en hektisk, rolig och mycket givande vecka
Frukostparfait med pumpa & chia-havre, jordgubbsfluff och bär1 portGör detta kvällen innan. 0,5 dl pumpapuré (eller mosad banan eller äppelmos). Varva 50 g halvtinade valfria bär (jag använde hallon och blåbär), havreblandningen och fluffet. 0,5 dl pumpapuré (eller mosad banan eller äppelmos)
Och jordnötssmör och bär. Vet du att du kan göra äppelmos på cirka fem minuter. Och med det sagt finns det inte längre någon anledning att köpa äppelmos i affären - de är bara fulla med socker, och din hemmagjorda kommer smaka bättre
Bred genast på sylt eller äppelmos i ett jämnt lager över kakan och rulla ihop den. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt
Kan ätas som den är eller serveras som en dessert med färska bär och vispad grädde. ca 2 dl sylt (t ex hallonsylt eller äppelmos). ca 2 dl sylt (t ex hallonsylt eller äppelmos)
**har inte testat men mosad banan eller äppelmos borde funka lika bra. bär. Ta ut och tillsätt här bären om du vill (det blir fluffigare om du tillsätter bär)