Idag testade jag ett recept på frasiga äppellängder som jag hittade i en tidning. äppel, äppellängd, äppellängder, äpplen, fikabröd, kaffebröd, kaka, kakor, kanel, lättbakat, paj, pärlsocker, vanilj
En krans eller två längder25 g jäst100 g smör/margarin2 dl kaffegrädde1 krm salt3 msk strösocker2 äggulor7-8 dl vetemjölFyllning1½ dl lättsockrad äppelmos1 msk kanelPenslingäggvitapärlsockerUgnsvärme - 200 graderSmält smöret, slå i mjölken och värm till 37 grader
Förra veckan visade jag ju upp bilder på det goda bröd jag bakat. Först snodde jag ju ihop det på jobbet, och där varvade jag äpple och plommon, och eftersom det blev så lyckat, så bakade jag ju hemma också, men då hade jag bara äppelskivor i
Gjorde först vanliga bullar, sen gjorde jag en äppellängd med valnötter. Hittade ett intressant recept på bloggen Baka Hemma som jag bara var tvungen att testa
Barnen plockar gärna fram äppellängd till extralyxig frukost…. Det som blir kvar fryser jag in för att plocka fram när andan faller på – efter snabb värmning i ugnen på 150 grader är äppellängden som nybakad igen
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda honung med fettet, pensla hälften av blandningen på filodegsarken. Lägg dem på varandra och vik hela paketet på mitten till en längd