Äppelgröt – en god och värmande frukost. Riv ett äpple. Koka alla ingredienserna i cirka tre minuter. Äppelgröt är ett jättegott och enkelt alternativ till den klassiska havregrynsgröten
Gröt. Lägg alla ingredienser i en mixer med ½ dl av blötläggningsvattnet från fikonen. Pulsmixa lätt tills du har en mjuk konsistens med bitar av äpplet och nötterna kvar
Om du inte har färdigt mos måste du göra ett snabbt äppelmos av dina äpplen. Gör ett snabbt och enkelt mos genom att skala äpplena och dela dem i bitar
Äppelgröt. 1 dl fiberhavregryn (136 kcal) 2 dl vatten ½ rivet äpple (ca 36 kcal) ½ msk agave (ca 15 kcal) 1 dl mjölk (lättmjölk=40 kcal) kanel Koka ihop grynen med vattnet, rivet äpple och agave
Ännu en härlig fredag är här, idag med sol och en härlig utomhustemperatur. Det slog mig att jag inte har haft vare sig långkalsonger eller täckbyxor en enda gång denna vinter och det är ovanligt med tanke på vilka temperaturer det kan sjunka till
Blötlägg havregrynen i äppeljuice över natten. Vänd ner yoghurt och toppa med hasselnötter, timjan, lite råsocker och eventuellt smörstekta äppeltärningar
förberedelserna inför min"hitte-på-fasta" har börjat. Istället för fem koppar kaffe så har jag gått ner till tre koppar, och dämed också skapat mig ett nytt beroende - nämligen citronvatten
Passade då på att lyxa till min egna frukost med ugnsbakad banan- och äppelgröt, toppat med kvarg och banan, på sidan hade jag även nötter och torkad frukt
Emelie's liv. Kanel- och äppelgröt med jordnötssås. December 2, 2015 12. 11. (Orginalreceptet hittar ni här hos bästa Sandra Hjort, gjorde några småändringar så lägger upp hur jag kokade ihop gröten