Ingredienser Portioner. 11 dl 1 bit färsk ingefära (à 3 cm) 2 kanelstänger 1/2 tsk kardemummakärnor 1 dl råsocker 2 dl vatten 1 apelsin 1 l äppelmust Till servering 1 äpple Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1. Koka upp äppelmust, honung, 3 st kanelstänger, lätt stötta kardemummakärnor, nejlikor, grovhackad färsk ingefära och 2 skalade och skivade clementiner i en kastrull
Ingredienser 1 l äppeljuice 1 dl Calvados 1 st kanelstång 5 st kardemummakärnor 10 gram ingefära , en liten bit 1 st citron(er) 1 st apelsin(er) 1 tsk muscovadoråsocker , mörkt Köp receptet
Tips är att ta undan några dl till alkoholfri äppelglögg och ha för de som vill ha utan alkohol. Servera äppelglöggen varm (ca 65 grader) som vanlig glögg med skållade mandlar, russin och pepparkakor
Ingredienser Portioner. ca 1 l 2 stora röda äpplen (gärna aroma) 3 dl konc äppeljuice 5 dl alkoholfritt vitt vin 3 dl vatten 2 kanelstänger 1 tsk kardemummakärnor Till servering äppelklyftor myntablad frysta röda bär (t ex vinbär, tranbär och /eller lingon) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Efter förra inläggets bottennapp fortsatte vi snabbt med nästa glöggsort på listan. Från skånska Österlens vackert böljande landskap, hämtar vi ett friskt äppelvin som vi varsamt kryddar med kanel, nejlika och pomerans
Till årets glöggpyssel förärades vi ett par flaskor hemgjord äppelglögg med ingefära och citrongräs. en riktig hit - både med och utan en gnutta rom i glasen - som vi "sugit" på så länge vi kunnat över julen