Egen äppeldryck är ju aldrig fel. 21 Jan. 06. 18. Äppeldryck. 0kommentarer. Jag har kokat äpplen med vatten, låtit det stå en natt och sen silat bort saften och smaksatt den
Värm äppeljuicen tillsammans med kryddor och socker. Låt dra med kryddorna i minst 20 minuter. Sila av och värm igen före servering, tillsätt calvados om så önskas
Som jag skrev tidigare i veckan så var vi förra söndagen - en härligt solig men blåsig höstdag - ute på Ekerö och mustade en del av vårt äppelöverflöd till den mest ljuvliga, gyllengula äppelmust på Äppelfabriken
En favorit i äppeltider. Hittade receptet hos Li på Våning & Villabloggen för några år sedan. I fredags blev årets första laddning äppelmust klar, och andra laddningen står och gottar till sig i matkällaren as we speak
Svartkål, så himla vacker. Svartkål är en korsning mellan savoykål och grönkål. En kålsort som varit populär sedan 1700-talet, framförallt i italienska Toscana
Varm äppeldryck. Hej på er. Bäst att skynda sig göra ett inlägg medan internet faktiskt är igång. -) Har varit lite si och så med uppkopplingen här i fjällen
För ett par veckor sedan testade jag att göra äppeldricka och nu när var och vartannat äppelträd bångnar av frukt så kan det ju komma väl till pass med ett recept
Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varm och god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschips och pizzabitar med grönkål, fikon, mandel och grönmögelost
Men vad händer om man drar den rätten västerut till Normandie och ersätter vinet med cider… Äpple måste väl funka bra tillsammans med den jästa äppeldrycken… Har jag gått och funderat ett tag
Innan maten bjöd vi på bubbel (en av mina favoriter) och cider (eller äppeldryck med ciderkaraktär som det heter) samt lite snittar istället för en förrätt