Fräs grynblandningen i en stekpanna med smör. 50 g smör. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och koka i en kastrull med vin, socker och citronmeliss, tills äpplena börjar mjukna
En dag som denna kan det väl passa med en liten äppeldessert. Tillsätt smör, kanel och vatten och eventuellt calvados och låt sjuda upp tills karamellen har löst sig
Stek dem lätt i smör. 1 msk smör. Skala, kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Tillsätt citronskal, pressad citron, socker, honung, kanel och ingefära
Serveras äppeldesserten ljummen med vispad grädde, eventuellt smaksatt medcalvados eller konjak. Blanda mjöl, socker och smör med fingrarna till en smulig massa
Smält smöret tillsammans med socker, sirap och vispgrädde. 50 g smör. 50 g smör. Att servera dessert i portionsformar är enkelt och praktiskt, särskilt i små hushåll
Kanelmazarin – äppelkaka bröad med ströbröd och kanel med äppelklyftor i botten under ett täcke av mandelsmet bestående av sötmandel, bittermandel, mycket smör, socker, ägg, en skvätt mjölk samt smaksatt med vanilj slutligen pudrad med kanel