Skiva äpplena och lägg i en ugnsfastform. 6 äpplen. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda hermesetas lättströ, havregryn, vetemjöl, kanel och strö över äppelskivorna
Skala, kärna ur och tärna äpplena. Rör i äpple, keso, mjölk och vaniljsocker. 2 st äpplen. Smuldeg. Krossa kexen och blanda dem med smält smör och kanel
Kärna ur äpplena (svenska tunnskaliga behöver inte skalas) och skär dem i klyftor. Blanda det smälta smöret med övriga ingredienser till smuldegen och klicka smeten över äpplena
Skala, kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. 4 äpplen. Stek dem lätt i smör. Tillsätt citronskal, pressad citron, socker, honung, kanel och ingefära
Efter söndagens rådjursgryta smakade det väldigt bra med en äppeldessert. 500 g äpple0,5 dl råsocker'kanel100 g rumstempererat smör2,5 dl dinkelflingor1 krm vaniljextrakt0,5 dl råsockerSkala äpplena och ta bort kärnhusen. 500 g äpple