Äppelchutney ris recept

Kasslergratäng med chutney och ris

Kasslergratäng med chutney och ris

Det var först för någon månad sen, när jag gjorde en välbehövlig skafferirensning, som jag hittade en burk med äppelchutney längst in
Indisk köttfärsgryta

Indisk köttfärsgryta

Servera med kokt ris, naanbröd, chutney, raita och salta cashewnötter (recept på bröd, äppelchutney och raita finns här på bloggen)
En glutenfri och mjölkfri matdag

En glutenfri och mjölkfri matdag

Matig linsgryta serverad med äppelchutney. Du kan byta ut dessa mot en sallad, grönsaker, ris i olika former, quinoa, bönor och/eller linser
Amoz tomatkyckling

Amoz tomatkyckling

Servera kokt ris till. 2 msk äppelchutney med pepparfrukt+ vitlök (Kiviks). Dela tomaterna i klyftor (6 på varje) Lägg dem på ett ugnsfast fat och ringla olja och balsamvinäger över

köpstopp

Box med vitt vin, soygurt, jordnötssmör, burk med äppelchutney, rödbetor, en flaska porter, två flaskor flädermust

masala dosa på rester

Vi har två ynka små potatisar kvar, men hade desto fler morötter, så igår åt vi masala dosa med morotsfyllning, och äppelchutney
Äppelchutney

Äppelchutney

4 dl Ris. Denna röra kokas i tre (3) timmar på låg värme och kan sedan frysaseller ställas i svalt utrymme
Äppelchutney  AL

Äppelchutney AL

4 dl Ris. 1 serving motsvarar 100 g äpplen. Skala, klyfta och kärna ur äppelena. Skölj och skiva citronen tunt
Äppelchutney  NS

Äppelchutney NS

4 dl Ris. (Satsen ger cirka 4-5 burkar a la storlek honungsburk)1. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Skölj och skiva citronen tunt
Tomat- och äppelchutney

Tomat- och äppelchutney

4 dl Ris. * En serving motsvarar 100 g tomaterSkölj tomaterna och skär dem i små bitar, skala och hacka löken
Grön anaheim äppelchutney

Grön anaheim äppelchutney

Servera till vilt- och fläskkött,kyckling eller som på bilden till rispilaff med curry. 4 dl Ris. Kärna ur och klyfta äpplena
Vildsvinsmedaljonger med tillbehör

Vildsvinsmedaljonger med tillbehör

Lagade sedan en äppelchutney och bemödade mig om att den skulle bli het, för nu hade det väckts en tanke om att denna middag skulle serveras med ris
Hösten är grytornas tid

Hösten är grytornas tid

En äppelchutney från Kivik öppnades och det var minsann hetta i den. Under tiden jag lagade maten ikväll ringde mobilen och jag fick då tipset från yngsta sonen som bor i London att blanda kidneybönor i riset

Laxspett med quinoasallad

Fler receptLax- och torskburgare med räkröraVitaminvattenInflammationshämmande mjölkdrömLjummen äppelchutney

Amoz kasslerbörsar med mustig sås

Servera ris till. 1 msk äppelchutney. Hacka lök och äpple och bryn ihop några min. Krydda med ingefära och citronsaft