Äppelchutney med citron recept

Susannes äppelchutney

Avsluta med att röra ner mandel eller nötter. ekologiska citroner. Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron). Lägg ner hälften i en kastrull, pressa 1 citron över. Blanda med 1 dl chutney med 1 dl crème fraîche så får du en jättegod sås till grillat
Äppelchutney med ingefära

Äppelchutney med ingefära

Låt chutneyn svalna och häll upp i en ren glasburk men ej med metallock. Citron 1/2. Äppelchutneymed ingefära
Susannes äppelchutney

Susannes äppelchutney

Avsluta med att röra ner mandel eller nötter. ekologiska citroner. Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron). Lägg ner hälften i en kastrull, pressa 1 citron över. Blanda med 1 dl chutney med 1 dl crème fraîche så får du en jättegod sås till grillat
Ostbricka med äppelchutney

Ostbricka med äppelchutney

Servera med salta mandlar, knäckebröd, vindruvsklasar och äppelchutney. Smaka av med flingsalt. Garnera med grovmalen rosépeppar
Potatisrätt från Uganda på mitt sätt

Potatisrätt från Uganda på mitt sätt

Vi serverade den smakrika potatisrätten med stekt halloumi, afrikanskt stekpannebröd, min godaste äppelchutney och en klick avrunnen fil (kan ersättas med turkisk yoghurt)
Dubbelmackor med kryddig kikärtsröra

Dubbelmackor med kryddig kikärtsröra

Vi serverade mackorna med färska grönsaker och en klick kryddig äppelchutney (se här). Dessa dubbelmackor med kryddig kikärströra är urgoda och perfekta att servera nu på sommaren (de passar utmärkt att ta med som matsäck)
Äppelmos med kanel

Äppelmos med kanel

Förutom äppelmos har jag även kokat några satser av våra favoritvarianter av äppelchutney. Skär äpplena i bitar och blanda dem medcitronsaften i en gryta
Dagens recept: Äppelchutney med citron

Dagens recept: Äppelchutney med citron

ÄPPELCHUTNEYMEDCITRON. Den kan serveras till rätter med ris men också till alla slags kötträtter. Tvätta citronerna under rinnande vatten
Äppelchutney

Äppelchutney

Men vad gör man med flera kilo äpple. saften av en halv citron. Vi börjar med chutney. saften av en halv citron
Äppelchutney  AL

Äppelchutney AL

Skölj och skiva citronen tunt. 1 serving motsvarar 100 g äpplen. Skala, klyfta och kärna ur äppelena. Skala och hacka lökarna
Äppelchutney  NS

Äppelchutney NS

Rör ner dem tillsammans med övrigaingredienser i grytan. Skölj och skiva citronen tunt. (Satsen ger cirka 4-5 burkar a la storlek honungsburk)1
Plommonglazade revben med äppelchutney

Plommonglazade revben med äppelchutney

Koka upp plommonen med rödvinet, honungen, citronsaften och citronskalet. Häll på vinägern, lägg i äpplena, löken och häll i citronsaften och låt det koka under lock tills det blir en grov kompott

Rödkål och äppelchutney

Tillsätt buljong, russin, sambal oelek, citronskal och saft, farinsocker, salt och kanel. rivet skal och pressad saft av 1⁄2 st citroner