Äppelchutney med chili recept

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Ger 1 stor sats 1 kg syrliga äpplen 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar) 2 kanelstänger 1 tsk riven färsk ingefära 4 dl äppelcidervinäger 5 dl rårörsocker Lägg till i inköpslistan
Solbackens Äppelchutney med ingefära

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Dela chilin, gröp ur kärnorna och finhacka köttet. Smaka av med lite salt & peppar. 6-8st Äpplen, vi använde våra egna Transparente Blance1st Gul lök, skuren i grova bitar1/2st Röd chili, utan kärnor2dl Vatten1,5dl Råsocker1msk Ingefära, färsk, riven2krm Salt1krm Vitpeppar2msk + 2msk OlivoljaSåhär kan man göra. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt
Äppelchutney

Äppelchutney

Smaksätt med ingefära, hackad chili och curry. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker
Äppelchutney med balans av sötma, styrka och syra

Äppelchutney med balans av sötma, styrka och syra

Ta bort det mesta av kärnorna och hinnan från chilin och hacka fint. Fick en hel hög med super goda äpplen och ville göra något jag inte tidigare hade provat med äpplen och det blev chutney
Äppelchutney

Äppelchutney

Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Äppelchutney

Äppelchutney

) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. Lägg löken och chilin i en panna eller kastrull med olja
Äppelchutney

Äppelchutney

Kokar äppelchutney ikväll, kommer att bli så god till en stek med gräddsås. Äppelchutneymedchili, kanel, vitlök och ingefära
Äppelchutney med kanel

Äppelchutney med kanel

Men som vanligt vill jag ju testa lite nytt så nästa gång ska jag i alla fall prova att byta ut kanelstången mot lite chili istället
Äppelchutney

Äppelchutney

Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar, och hacka chiliköttet. 1 st röd chilifrukt. 1 krm chilipeppar. Skala och hacka lök och vitlök

Rabarber & äppelchutney

Lägg allt i en kastrull med tjock botten, häll i chilin och kryddorna, fräs i olja i några minuter utan att det tar färg och tillsätt vätskan och honungen
Plommon- och äppelchutney

Plommon- och äppelchutney

Rör ut lite av chutneyn med natriumbensoaten och rör ner i grytan. Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna och de vita remsorna, hacka chilin fint

Helstekt benfri kotlett med kryddsmör och dragon

Jag fyllde min med hemgjort kryddsmör och kryddade med dragon, svartpeppar och chili. Det här är bra mat att bjuda på om man är några stycken bara för att den sköter sig själv i ugnen, sen är det bara att skära upp och servera ihop med en rättikagratäng eller vad man nu tycker passar
En dag på…Korvkurs på Allé

En dag på…Korvkurs på Allé

Jag, Marianne och Karin och vi tog oss an fläskkorv medäppelchutney. Två smaksättningar skulle vi göra och den ena blev efter Evas recept och sedan ville jag ta i lite medchili, ingefära, koriander och äpple i den andra
Indonesisk kikärtsgryta

Indonesisk kikärtsgryta

Vi käkade den smaskiga grytan med en klick äppelchutney (se här) och lite luftigt basmatiris smaksatt med en nypa rivet limeskal
Afrikanska bönor

Afrikanska bönor

Hur som helst så smakar dessa kryddiga, afrikanska bönor supergott tillsammans med fluffigt basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)