Äppelchutney mango recept

Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

 1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull. 100 g torkad mango. 3 msk mango curry
Kyckling med mango chutney och currycouscous

Kyckling med mango chutney och currycouscous

Mango chutney, äppelchutney, zucchinichutney. Här kan du använda bara mango chutney eller andra smaker som känns rätt tillsammans - och så lite kyckling på det
Kasslergratäng med chutney och ris

Kasslergratäng med chutney och ris

Om du inte råkar ha äppelchutney på lut så kan jag tänka mig att det funkar minst lika bra med mango chutney som finns i de flesta butiker

Äpplen, äpplen, äpplen - några favoritäppelrecept

Lyxäppelmos med LimoncelloGluten- och mjölkfri äppelkaka med citron och kokos Äppelpaj med vinkokta äpplen och chokladkokostopping - även glutenfri variantKjerstis goda äppelkaka - gluten och mjölkfriKjerstis mustiga äppelchutney Äppelkaka Na Ngai med mango och mandelmassaEnkel ÄppelefterrättKjerstis italienska äppelkaka med Limoncellodränkta russin och pinjenötter Äppelsmulkaka med hirsflingor, pistaschnötter och vit chokladPaj à la LuciaUgnsbakade äpplen med kryddig fyllningLyxig vaniljsoppa med kanel- och kardemummastekta äpplen och mörkt muscovadosocker 200 kg

köpstopp

Box med vitt vin, soygurt, jordnötssmör, burk med äppelchutney, rödbetor, en flaska porter, två flaskor flädermust
Äppelchutney

Äppelchutney

Vi har testat de flesta varianter och denna äppelchutney passar till det mesta. I Indien görs den på omogen mango eftersom den vid omoget tillstånd har en lite syrlig smak