Skala, och skär den gula löken i lika stora bitar. 6-8st Äpplen, vi använde våra egna Transparente Blance1st Gul lök, skuren i grova bitar1/2st Röd chili, utan kärnor2dl Vatten1,5dl Råsocker1msk Ingefära, färsk, riven2krm Salt1krm Vitpeppar2msk + 2msk OlivoljaSåhär kan man göra. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar
Skala löken. Mixa äpple och lök hastigt. 3 gula lökar. Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Hacka bananen. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker
Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Riv ingefäran fint och hacka löken. 1 gul lök. 1 gul lök. Fick en hel hög med super goda äpplen och ville göra något jag inte tidigare hade provat med äpplen och det blev chutney
Skala och hacka löken. Dessutom gjorde alltid mormor äppelchutney. Äppelchutney 4 äpplen2 cm torkad ingefära i bit1 rödlök1 ½ dl äppelgelé1 msk balsamvinäger1 dl vatten1 tsk saltpepparSkölj äpplena, ta bort kärnorna och skär dem i små bitar. 1 rödlök
Har du inte prövat att göra äppelchutney. Skala och hacka löken grovt. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin
Skala och hacka löken. 2 gula lökar. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött