½ dl russin. 2 gula lökar. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Skala och hacka de gula lökarna. Jag hade tänkt koka en sats kryddstark äppelchutney (se här) men när jag satte igång med tillagningen visade det sig att jag hade missat att köpa hem tillräckligt med vinäger, så jag fick hitta på en egen chutneyvariant istället
1 dl russin. 2 msk senapsfrö, gula. 1. Kärna ur äpplena och pepparfrukten. Skala och tärna dem och löken. 2. Blanda med resten av ingredienserna och koka i ca en timme under omrörning
Byt ut äpplena mot gula plommon. 1 dl russin. Lägg i russinen de sista 10 minuterna. Uteslut då russinen och tillsätt i stället 1 dl hackade, torkade aprikoser. 1 dl russin