Äppelchutney gula russin recept

Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

½ dl russin. 2 gula lökar. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

2 st gula lökar. 1⁄2 dl russin. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull
Solbackens Äppelchutney med ingefära

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Skala, och skär den gula löken i lika stora bitar. Man kan alltid tillsätta lite lime, russin eller annat gott för att smaksätta den mera
Äppelchutney

Äppelchutney

Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker. 3 gula lökar. 2 dl russin. Skala äpplena och ta bort kärnhusen
Äppelchutney

Äppelchutney

Har du inte prövat att göra äppelchutney. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin
Äppelchutney

Äppelchutney

Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. 2 gula lökar. 1 dl sultanrussin (kan uteslutas). 1 tsk gula senapsfrön. 2 gula lökar. 1 dl sultanrussin (kan uteslutas). 1 tsk gula senapsfrön
Kryddig äppelchutney

Kryddig äppelchutney

1 1/2 l 1 1/2 kg fasta sommaräpplen 2 lime 4 gula lökar 4 vitlöksklyftor 3 dl rödvinsvinäger 8 dl Brun Farin 1 dl russin 3 msk malen ingefära 2 tsk salt 1 krm kajennpeppar Lägg till i inköpslistan
Äppelchutney

Äppelchutney

Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Äppelchutney

Äppelchutney

2 st gula lökar. 1 dl russin. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar, och hacka chiliköttet
Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

 1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull. 2 gula lökar. 5 dl gula
Min godaste äppelchutney

Min godaste äppelchutney

Skala och hacka de gula lökarna. Jag hade tänkt koka en sats kryddstark äppelchutney (se här) men när jag satte igång med tillagningen visade det sig att jag hade missat att köpa hem tillräckligt med vinäger, så jag fick hitta på en egen chutneyvariant istället

Gittans äppelchutney med kvitten och curry

1 dl russin. 2 msk senapsfrö, gula. 1. Kärna ur äpplena och pepparfrukten. Skala och tärna dem och löken. 2. Blanda med resten av ingredienserna och koka i ca en timme under omrörning
Dagens recept: Äppelchutney med citron

Dagens recept: Äppelchutney med citron

Byt ut äpplena mot gula plommon. 1 dl russin. Lägg i russinen de sista 10 minuterna. Uteslut då russinen och tillsätt i stället 1 dl hackade, torkade aprikoser. 1 dl russin

Äppelchutney

2 finhackade gula lökar. 2 dl russin. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 1 timma

Äppelchutney

3 dl russin. 1 msk gula senapsfrön. Kärna ur och skala äpplena. Hacka dem. Blanda allt. Sjud en timme. Häll på glasburkar

Äppelchutney

2 gula lökar. 1 dl russin. 1.  Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar, och hacka chiliköttet